Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2017 bol jedným z tých, ktorý sa do herného sveta zapíše veľkými písmenami. Už začiatkom roka začali vychádzali vynikajúce záležitosti naznačujúce v akom duchu sa bude niesť. No každá minca dve strany a mali sme možnosť zahrať si aj tie menej vydarené tituly. Tu je náš výber Top 10 najhorších hier roka 2017.

10. Tokyo Tattoo Girls

Na desiatom mieste v našom rebríčku je v určitej miere zaujímavé strategické RPG dostupné na PS Vita a PC. Hlavným problémom titulu je jej nevyužitý potenciál a primitívna hrateľnosť, kde špecifická strategická zložka nemá takmer žiadny priestor vyniknúť. Vcelku pekná anime štylizácia titulu je tak hre na nič, ak ju nemôže adekvátne zúročiť v príbehovej zložke hry – Tokyo Tattoo Girls totiž absentuje väčšou hĺbkou v tejto oblasti.

9. Randall

Ani jedinečné zasadenie titulu Randall nedokázalo majiteľov PC a PlayStation 4 prikovať ku hre natoľko, aby si ju dostatočne užili. Vývojárom sa vypomstila ich taktika využiť prvky old-schoolových skákačiek zmiešanými s moderným riešením hádaniek zasadených do umelecky štylizovaného prostredia. Nedotiahnuté herné mechanizmy, nezaujímavý príbeh a chybovosť titulu mu zabezpečili miesto na tomto rebríčku.

8. Inner Chains

Inner Chains je hrou, ktorej hrateľnosť je založená na frustrácii a permanentnom strachu. Nenaplnenie týchto dvoch prvkov je práve to, prečo malé indie štúdiou s touto survival FPS hrou neuspelo. Recenzie na hre chválili pekný výtvarný štýl a grafiku a rôzne herné prvky. Avšak ani to nepomohlo opakujúcej sa a nudnej hrateľnosti preplietanej rôznymi mechanickými a dizajnérskymi chybami. My sme síce boli k hre pri pohľade na jej korene o niečo ohľaduplnejší, ale beztak ju nepovažujeme za žiadny zázrak.

7. Touhou Kobuto V: Burst Battle

Majitelia PlayStation 4 a Nintendo Switch konzol si v roku 2017 mohli zahrať už piate pokračovanie hernej série Touhou Kobuto. Tejto, u nás menej známej, japonskej bojovke nepomáha ani jej zastaralé grafické spracovanie pripomínajúce éru PlayStation 2. Najslabšou stránkou titulu je jej nudný a repetetívny priebeh, ktorý navyše do žánru bojoviek neprináša nič nové.

6. Drive Girls

Pomalému ale istému koncu hendhaldu od Sony nepomohla ani exkluzivita Drive Girls. V hre sa ocitnete v roli človeka, ktorý sa môže transformovať na vozidlo. Gro hry máme popísané a tak je asi každému jasné, prečo si tak originálny titul nedokázal nájsť svoje publikum. Smutné je, že táto hack ‘n’ slash záležitosť obsahuje vcelku zaujímavý a vtipný príbeh doplnený o epické (ale nudné) boje.

5. Dying: Reborn

Nevieme sa rozhodnúť, čo je zvláštnejšie: či samotný názov alebo artwork na obale. Táto údajne „unikátna FPS hororová záležitosť“ totiž ponúka žalostne málo. V podstate ide o hru z kategórie „escape room“, ktorú poväčšine tvoria point-and-click adventúry. Dying: Reborn patrí presne medzi takýto takýto typ hier, ochudobnený o kvalitný príbeh alebo zaujímavé postavy. V konečnom dôsledku ide o generickú záležitosť, ktorá nedokáže ničím zaujať.

4. Troll and I

Troll and I je titul, ktorý sa snažil uberať cestou open world titulov a hrateľnosti založenej na kooperácii medzi dvoma diametrálne odlišnými charaktermi. Na tom nápade je všetko dobre, ale, bohužiaľ, ostalo len pri dobrom nápade. Toto sústo bolo pre autorov priveľké a nezvládli ho dobre. Recenzentov taktiež nenadchol ani podpriemerný príbeh a nedokázal zlepšiť už tak pošramotený prvotný dojem, ktorí hráči nadobudli pri prvých nudných leveloch.

3. Road Rage

Bronzovú medailu v našom rebríčku si odnáša repetitívna, stereotypná a graficky zastaralá akčno-pretekárska hra. Road Rage je klon GTA (ak jej budeme chcieť lichotiť) poprípade hier zo série Forza: Horizon. Hrateľnosť je založená na jazdení po fiktívnom meste z bodu A do bodu B a to s rôznymi obmenami – časový limit, prítomnosť polície a podobne. Po určitom čase a nazbieraní potrebného počtu bodov si môžete odomykať nové zbrane, vďaka ktorým môžete zrážať svojich protivníkov o niečo efektívnejšie. Nanešťastie, tento nie veľmi zlvádnutý mix pretekania a akcie je zabalený do dekády starého grafického kabátu, s prímesou nudného ba až trápneho príbehu.

2. Life of the Black Tiger

Už prvé sekundy nižšie uvedeného traileru dokážu navodiť otázku, čo to má vlastne znamenať. Takže poďme pekne poporiadku. Hlavným „hrdinom“ je čierny tiger, ktorého opustila rodina a on následne vedie boj, aby preukázal svoju vernosť a lásku rodine. Zápletka je teda takmer na úrovni hier od Hidea Kojimu. Jedine to grafické spracovanie zanecháva zmiešané pocity. Hra vyzerá ako z roku 1998 a hrá sa rovnako zle, ako vyzerá.  Fantázie, alebo drog mali vývojári, pravdepodobne. dostatok a samotný vývoj ich musel poznačiť na zvyšok života. Ako mohlo niečo podobné vôbec uzrieť svetlo sveta, je nám záhadou.

1. Vroom in the Night Sky

Novej konzole od Nintenda sa tento rok skutočne darilo. Za necelý rok od jej vzniku vyšlo na Switch niekoľko obdivuhodných kúskov. Vroom in the Night Sky však medzi ne skutočne nepatrí. No uznajte sami: v hre jazdíte na lietajúcej motorke a zbierate v časovom limite akýsi hviezdny prach. Ten následne potrebujete pre odomykanie ďalších úrovni, v ktorých je vašou hernou náplňou úplne to isté. Nič viac, nič menej. K tomu prirátajme slabučkú grafiku, divné a nefungujúce ovládanie a máme najhoršiu hru roka. Vývojari tejto hry sa zrejme naháňali za hviezdnym prachom viac ako bolo potrebné.

Aké sú podľa vás najhoršie hry roka 2017? Podeľte sa o svoj názor v diskusii.

Komentuj!