Register

A password will be e-mailed to you.

O hre Friday the 13th: The Game sme už síce párkrát písali, ale stále sme nevedeli presnejší dátum vydania. Keďže však sa vydanie hry malo pomaly blížiť, spolu s fanúšikmi sme boli čoraz netrpezlivejší. Od vývojárov bol totiž už dlhší čas predbežný dátum vydania hry ohlásený na prvý štvrťrok tohto roku. Avšak napriek tomu, že sa v tejto časovej dekáde už pár týždňov nachádzame, od vývojárov stále neprichádzalo spresnenie vydania. K situácii sa nakoniec musel otvorene vyjadriť vývojár Wes Kleltner v dlhom príspevku na oficiálnom fóre.

Wes Kleltner potvrdil už známu vec, že hra vyjde na všetky dôležité platformy, teda na PC, PS4 a Xbox One, no práve vydanie hry na konzole je údajne hlavným zádrhelom. Verzia hry, ktorá je už dokončená, musí totiž byť najskôr odoslaná firmám Sony a Microsoft na schválenie. Háčik je v tom, že tento proces je údajne veľmi zdĺhavý, pretože sa testuje všetko veľmi podrobne. Wes Kleltner pritom otvorene napísal, že v týchto testoch sa neposudzuje kvalita samotnej hry, ale len to, či obsahuje všetky vyžadované náležitosti a či sa riadi všetkými regulami od Sony a Microsoftu.

Napríklad Sony má údajne pre každý trh špecifické požiadavky. Takže sa musí schvaľovať to isté zvlášť pre USA, Európu, Japonsko a zvyšok Ázie. V prípade Microsoftu zase musia zase vývojári stále zohľadňovať podporu Kinectu a to, aby užívateľ mohol behom hry hry napríklad vydať hlasový pokyn a urobil si obrázok nebo video. Takže veci, ktoré so samotnou hernou náplňou vôbec nesúvisia.

7ad3caf86321268fb4afd972dfdab0c7_original.0.0Pokiaľ vás zaujímajú podrobnosti, určite si prečítajte celý príspevok na fóre. Dozviete veľa iných zaujímavých podrobností o podobných zákulisných veciach. Za nás môžeme len k tomu dodať, že sme pochopili, prečo vývojári nedokázali stále sľúbiť presný dátum vydania, ale konkrétne dôvody sa nám príliš nepáčia. Aký máte na celú situáciu názor vy?

Komentuj!