Register

A password will be e-mailed to you.

Priatelia, je to tu! Už niekoľko mesiacov vieme, že Crash Bandicoot má po rokoch oddychu namierené späť na hernú scénu. Hoci už v októbri zavítal do Skylanders: Imaginators, omnoho zaujímavejší je dozaista remaster pôvodnej trilógie, ktorá z Crasha urobila legendu a zo štúdia Naughty Dog vlastne taktiež.

Hoci sme o remastrovanej trilógii počuli na tohtoročnej E3, okrem jej oznámenia sme sa nedozvedeli nič iné. Neskôr vyplávalo na povrch, že remaster pripravuje štúdio Vicarious Visions v spolupráci so SONY, no táto informácia bola taktiež na dlhší čas jedinou. Vďaka PlayStation Experience 2016 sme však konečne múdrejší.

Remaster hier Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back a Crash Bandicoot: Warped dorazí budúci rok pod názvom Crash Bandicoot N-Sane Trilogy. SONY nám na svojej tlačovej konferencii ukázala premiérový trailer, ktorý Crasha ukazuje priamo v akcii, pričom nechýbajú ani pasáže, kde je porovnávaný originál s novým prepracovaním. Za nás musíme povedať, že sa na prezentovaných úrovniach autorom darí zachovávať pôvodnú atmosféru, čo je výborná správa. Okrem ukážky sme sa dozvedeli niekoľko zaujímavých informácií, no najskôr si pozrite tzv. The Come Back Trailer, ktorý nejednému z vás pripraví nostalgickú chvíľku.

Vicarious Vision nazývajú N-Sane Trilogy ako remaster plus, čo by mohlo byť trochu mätúce, no našťastie k tomuto označeniu pridali aj vysvetlenie. O remaku vraj nemôže byť reč, pretože autori dobre vedia, ako hráči dodnes milujú pôvodné Crashove dobrodružstvá. Keby N-Sane Trilogy mal byť remake, pôvodné hry by museli byť zmenené, a to autori nechcú.

crash

Cieľom je dodať hráčom takého Crasha, po akom túžia. Prvým krokom pri tvorbe remastrovanej trilógie bolo pochopiť, čím Naughty Dog urobil pôvodné hry tak výnimočné, že ich hráči zbožňujú a hrajú aj dnes. Následne mohli začať práce na samotných hrách, pričom bolo potrebné štartovať “od podlahy”. Pôvodné assety a koncepty sú v dnešnej dobe už nepoužiteľné, a preto na pôvodnej geometrii úrovní vzniká všetko nanovo. Prepracované budú všetky úrovne, postavy (podľa pôvodných dizajnov) a aj cutscény.

crash-2

Keďže ide o remaster plus, autori samozrejme pridajú aj niečo navyše. O úplných novinkách zatiaľ reč nepadla, no Vicarious Visions chcú trilógiu zjednotiť v detailoch, kde sa pôvodné hry odlišovali. Séria sa postupne vyvíjala, napríklad druhý diel priniesol systém ukladania, ktorý v jednotke nebol, a taktiež pri zapauzovaní hry pribudol odlišný interface.

crash-3

Ak ste si pozorne prezreli obrázok, určite vám neuniklo, že nebudú chýbať ani relikvie a časové skúšky (Trime Trials). Tie sa po prvý krát vyskytli až v Crash Bandicoot: Warped, no po novom si bude možné zabehnúť úrovne na čas vo všetkých troch dieloch. Podobných vylepšení by malo pribudnúť viacero, no z prvej várky informácií to je zatiaľ všetko. Cash Bandicoot N-Sane Trilogy pôsobí z prvého poriadnejšieho predstavenia viac, než dobre a fanúšikov určite poteší, že Vicarious Visions ctia tradície pôvodných hier. Dôležité však bude, ako sa nový tím popasuje s ovládaním a novinkami, pretože základ od Naughty Dogu majú vynikajúci. A aby toho nebolo úplne málo, ešte jeden náznak si autori neodpustili…

crash-4

Zdroj: Blog.PlayStation

Komentuj!