Register

A password will be e-mailed to you.

Závodná séria Forza bola doteraz exkluzívna pre konzoly XBOX. Chystá sa však zmena, vďaka ktorej dostanú aj hráči na PC možnosť vyskúšať si, prečo je Forza tak veľmi populárna a úspešná v recenziách. Informácií zatiaľ nie je veľa, no Forza Motorsport 6: Apex mieri na PC a nebude to trvať až tak dlho.

Počas uplynulých dní sa v San Franciscu konal event Microsoftu, na ktorom sa objavila Forza Motorsport 6: Apex pre PC. Samozrejme, zatiaľ sa von nedostalo mnoho informácií, embargo spadne až v najbližšej dobe, no ak ste XBOX hráčom závideli sériu Forza, môžete s tým prestať, obľúbená séria už čoskoro upustí od konzolovej exkluzivity.

A screenshot from "Forza Motorsport 6: Apex," which is coming out for Windows 10. Credit: Microsoft

O hre sme zatiaľ nemali nič tušiť, avšak The Seattle Times porušil embargo a prezradil mnoho hráčom radostnú správu.

Phil Spencer, aktuálny riaditeľ XBOX divízie Microsoftu povedal, že herný sektor na PC je pre nich veľmi dôležitý a venujú mu 100% podporu.

Zaujímavé je, že Apex verzia titulu by mala mať podobu free-to-play, no čo to v konečnom dôsledku bude znamenať sa dozvieme až po oficiálnom predstavení. S najväčšou pravdepodobnosťou však v základe dostaneme orezanú verziu pôvodného titulu a ďalšie rozšírenia bude nutné kupovať. Uvidíme, nebudeme zatiaľ veštiť budúcnosť, po oficiálnom predstavení si o hre určite povieme viac. Jedinou samozrejmosťou je, že titul bude vyžadovať Windows 10, pričom by mal dokazovať jeho potenciál v rámci gamingu.

Rovnako, ako aj PC verzia Quantum Break, titul nebude možné zakúpiť cez Steam, jedinou možnosťou bude oficiálny Windows Store. Objavujú sa náznaky, že najnovšie pokračovanie Gears of War, nazvané Gears 4 taktiež dorazí aj na PC, čo sa javí ako celkom logický krok, najmä po ohláseniach Microsoftu, že okrem Quantum Break budú podporovať cross-buy a cross-save medzi XBOX One a PC ďalšími titulmi.

Čo nám ponúkne Forza Motorsport 6: Apex sa dozvieme v dohľadnej dobe, kedy padne informačné embargo a správy o hre zaplavia herné weby ako tsunami. Zatiaľ si predbežne zafixujte, že titul bude dostupný už počas nadchádzajúcej jari.

Komentuj!