Register

A password will be e-mailed to you.

Pracujem v ekonomickej oblasti, o to menej chápem môjmu správaniu. Alebo je to len rebélia, že keď vyjdem z práce, tak jednám výhradne neekonomicky? Veď ako by sa dal vysvetliť výlet do kasína od jednej do, nechajme si pre seba, ráno? Vo veselej nálade nám prišlo oukej vyčleniť (radšej pomlčím akú) sumu napospas svojmu osudu. Veď čo, pivo je zadarmo, pochutiny tiež, tak to vlastne nie je spláchnutie peňazí do toalety, ale poplatok za pohostinnosť. Náhoda však dobre vedela, že dnes budem chcieť kúpiť nejakú lahôdku v zľave, a preto nám nadelila solídnu odmenu. Ďakujem ti! Síce sa mi ešte trošku točí hlava, ale poďme sa pozrieť aké mám možnosti pri (znovu veľmi ekonomicky logickom) investovaní do herného priemyslu.

Posledný septembrový týždeň si Steam na nás vytiahol trošku diskutabilný arzenál.  Dokopy 7 Free Weekend titulov, aspoň toľko riadkov som narátal. Realita je však taká, že Warhammer 40,000: Dawn of War víkend uvaľuje peknú 75% zľavu na populárnu RTS akciu s mnoho revolučnými prvkami, za ktoré sa hrdí prvý diel titulom Hra Roka v RTS žánri. Síce to je rok 2007 ale ako sme si vysvetľovali, pri niektorých hrách čas nie je veličina. Následné pokračovanie vyladilo detaily a keď chceš vidieť akciu v žánri, kde sa to veľmi nečaká, tak si na správnej adrese!

Pri stratégiách ostaneme ešte pár momentov, ale tu sa budem skôr pýtať. Stardock Entertainment. Počuli ste o nich niekedy? Ja veru nie, ale ja som taká tá posledná zastávka slova „informácia“, takže to by nebola žiadna novinka. Nech je tak, či onak, po preskúmaní hier, ktoré toto štúdio ponúka, si myslím, že ide o divíziu NASA, ktorá vyrába vesmírne hry. Veď sú tam len tie! Zaujímavý fetiš. Je to však ale logické, keďže raketoplány doslúžili, lebo nespĺňajú emisné normy (a ten magický čip na ich modifikáciu si Nemci nechali sebecky pre seba), tak sa musela logicky časť pracovnej sily prealokovať na iné projekty. Výsledok, neviem no… Vytvoriť šablónu na vesmírne lode a na jej základe vydať tri-štyri tituly, ktoré vyzerajú úplne rovnako, nie je fajn. Keď v štátnej sfére boli asi jasne dané päťročnice na počet vydaných hier, potom na ich kvalite to veľmi nepridá. Neviem, skúste sami a keď tak mi dajte vedieť.

Možno sa ale len inšpirovali pri štúdiu 2K. Tí totiž vytvorili tiež jednu šablónu a vydávajú tituly a podtituly a DLCčka a… ide im to, pretože pokračovanie dokonca dostalo ocenenie Hra Roku 2013 vo svojom žánri. Úprimne, koľko poznáte prípadov, že pokračovanie je lepšie ako „jednotka“ (nie slovenská Jednotka). Reč je samozrejme o klasike a pecke s menom Borderlands. Hra tak vyčnievajúca vo svojom žánri, že si ju určite musíš vyskúšať pred tým, ako zostarneš a na hry už nebudeš mať čas. Spomínaná dvojka aj so všetkými DLCčkami je do konca septembra vo veľmi lákavej zľave. Napíš kamošom, multiplayer je jednoducho bomba! Za polovicu je aj Pre-Sequel. Mám ho stiahnutý v knižnici, ale ešte som sa k nemu nedostal, stále ma drží práve dvojka.

Snáď najväčšiu (percentuálne) zľavu má Frankenstein. Určite povinná voľba pre stredoškolákov, pretože za mojich čias bola kniha, ktorá je predlohou, povinné čítanie. To je super, nie? Tradične sa to obchádzalo tak, že si si pozrel filmové spracovanie. Teraz si môžeš zahrať herné spracovanie za 14 CENTOV. Svet sa blíži k dokonalosti!

Milí skalní čitatelia, aký herný motív je tu každý týždeň a pritom hra sa vždy mení? Áno, zombíci. Tento týždeň českí zombíci. H1Z1 je podarený a na twitchi veľmi obľúbený člen zombie rodiny. Tak ako Mafia, nenápadne, ale za to až na vrchol svojho žánru. Popravde, multiplayer naháňa mráz po chrbte. Je fajn, ale v noci po tme ho hrať nechcem. Stále si však myslím, že realita by mala byť iná. Veď keď sa všetci pochovávajú v oblekoch a šatách, tak by zombie apokalypsa mala byť naopak veľmi formálna udalosť.

Je podľa mňa psou povinnosťou každého staršieho hráča robiť osvetu a učiť mladších ctiť si doby minulé. Preto by som chcel odporučiť prehliadku dvoch historických pamiatok. Vstup je 5+5 EUR a ľutovať nebudete. Presnejšie by možno bolo zostup, nie vstup, pretože budeme výhradne pod zemou. Dungeon KeeperDungeon Keeper 2, priatelia! V dobách dávno minulých tieto dve slová zatriasli herným svetom. Ešte pred tým ako The Sims boli na papieri, alebo v akomkoľvek pláne, ste si mohli veselo chovať a starať sa o svoju rodinu obludiek. Spať, trénovať, relaxovať, chľastať a bojovať bola ich celodenná náplň. A myšlienka, že vlastne bojujete proti dobru, no super, nie?!

Humble Bundle nám už druhý týždeň ponúka Totálne Vojny, zamerať by som sa však chcel na štandardný obchod. Rockstar Games tu má totiž výpredaj. Nie, nie je to tá konkurencia RedBullu ale bezkonkurenčný tvorca kultovky GTA. Trojka, Vice City a San Andreas pekne pokope. GTA päť o pätinu lacnejšia (to je teda slovné spojenie, čo?). Kúpil som… Rockstar Games však nie je len GTA. Maxík Bolesť, alebo sexy detektívka L.A. Noire stoja taktiež za povšimnutie.

Okrem štúdiovej akcie Humbe Bundle ponúka zľavu na ARK, v ostatnej dobe veľmi populárnu survivalovku. Na Steame bola minule, takže kto zaváhal má opravný termín.  Po tom, ako sa v EA sami pochovali laxným prístupom a pocitom neohrozenia, je v zľave aj definitívny nástupca SimCity, hra Cities: Skylines.

Celkom podarený víkend, čo myslíte?

Komentuj!