Register

A password will be e-mailed to you.

Nie je to tak dávno, keď ešte všetci oplakávali smrť “survival horror” žánru. Za posledné roky, sa však objavilo niekoľko projektov z ktorých najmä jedna hra vytŕčala z davu. Projekt P.T. alias nový Silent Hill, prepáčte Silent Hills, vydalo Konami, ako malú ukážku (demo), ktorú ste si môhli zadarmo stiahnúť na PS4 a zahrať. Hráči boli z hrateľnej ukážky unesení a mrtvý žáner znova ožil. Hlavným protagonistom mal byť nemálo populárny Norman Reedus, ktorého určite poznáte zo seriálu The Walking Dead.

Silent Hills, bolo však na základe rozhodnutia v Konami zrušené a tak zanechalo hernú komunitu, ktorá masturbuje v noci pri tomto štýle hier v právoplatnom smútku.

Netrvalo to až tak dlho a na scénu k nám priletela nová hra Allison Road od novo založeného britského štúdia Lilith Ltd. Ak sa na ňu bližšie pozriete, uvidíte podobnosť so zrušeným projektom Silent Hills.

Video nám prináša hutnú až ťažobnú atmosféru, plnú temných odkazov na už spomínaný zrušený Silent Hills.

“V tomto bode vývoja sú v hre prítomné všetky herné mechanizmy, avšak niektoré sme vo videu nepredviedli,” dodáva popis pod videom na kanáli Youtube.

Allison Road je zatiaľ len v Alpha štádiu vývoja, musíme však skonštatovať, že vyzerá veľmi dobre a hráči, ktorých Konami bodlo medzi piate až siedme rebro, pravdepodobne dostali novú modlu, ktorou budú japonských vývojárov ukameňovávať na všetkých sociálnych sieťach. Viva la sociálne siete!

Ukážka z hry má 13 minút, no odporúčame vám pozrieť si ju až dokonca, aby ste pochopili výnimočnosť tejto hry. Zatiaľ nebol ohlásený dátum vydania.

Ďalšie informácie o napredovaní vývoja, môžete sledovať na oficiálnej facebook stránke hry.

 

 

Zdroj: PCGamer, Vlastný.

 

 

Komentuj!