Register

A password will be e-mailed to you.

Už to tak v živote chodí. Najmä v tom modernom, našom, dnešnom. Ľudia prichádzajú, odchádzajú, vymieňajú sa, to isté sa dá povedať aj o priateľstvách. Tento jav sa prenáša aj do zábavného priemyslu. Filmy zažívajú v posledných rokoch takzvané “rebooty”, kedy sa film, ktorý mal, povedzme, tri pokračovania, začne natáčať nanovo s určitou premisou, sľubujúcou, že všetká šarapata pôvodnej trilógie bude zmetená zo stola a nahradí ju nové, epické dielo. Takýto postoj majú aj chlapci z Io Interactive, ktorý reštartujú Hitmana a reštartujú ho vo veľkom štýle. Dnes nás však chlapci ich oznámením na oficiálnej stránke nového Hitmana veľmi nepotešili.

Pomaly pred mesiacom sme vám priniesli novinku “Nový Hitman v 15 minutovom komentovanom videu“, v ktorom sa nám autori snažili priblížiť a vysvetliť hrateľnosť a rôzne postupy, akými sa môžete prepracovať až k zabitiu cieľa. Nikto by si asi ešte pred mesiacom nepomyslel, že by mohli autori zvažovať odloženie decembrového vydania hry, no pravdepodobne sami vedeli, že tento termín nestíhajú a dnes sa na oficiálnej stránke Hitmana objavilo následovné vyjadrenie.

“Môžeme bezpochyby tvrdiť, že nový Hitman je zatiaľ najväčšia hra, ktorú sme doteraz vyvíjali. Rozloha a hustota hrateľnej plochy sa nedá porovnať s ničím, čo sme zatiaľ vytvorili. Chceme vytvoriť žijúci svet, plný detailov a perfektného zážitku. Okrem toho prechádzame na nový model predaja našej hry. Pri vydaní hry vám ponúkneme veľkú porciu obsahu, ktorú budeme neskôr dopĺňať ďalším obsahom. V prvom rade nám ide hlavne o to, aby ste pri vydaní obdržali kvalitný a celistvý zážitok, takže sme sa rozhodli a toto rozhodnutie bolo veľmi ťažké, no vydanie nového Hitmana posúvame na marec roku 2016. Týchto pár mesiacov nám zabezpečí vyladenie obsahu, vydanie viacej obsahu v marci, pri príležitosti vydania samotnej hry. Zároveň vám poskytneme častejšie aktualizácie obsahu, než sme pôvodne plánovali.”

hitman

Takže to máte pekne čierne na bielom. Vyzerá to tak, že sa v Io Interactive niekto zamyslel, zamyslel sa niekoľko krát a uvedomil si, že obsah, ktorý chceli pôvodne vydať v decembri, by asi nebol dostatočný a chcú preto hráčom ponúknuť viac hneď od začiatku. Otázne je, či je toto naozaj reálny dôvod alebo sa za posunutím termínu vydania diali machinácie, do ktorých my nevidíme. Isté je však to, že v dnešnej dobe si už nemôžete byť istý ani dátumom vydania hry, pretože vývojári sľubujú, sľubujú väčšie hory, niekedy zasa doly, no po prejdení konečne vydanej hry začnete zisťovať, že obsah je urezaný a v hre sú napríklad rôzne logické chyby príbehu a podobne.

No čo, budeme musieť chlapcom veriť, že nám naozaj chcú priniesť lepší herný zážitok. Dovtedy si môžete napríklad prečítať novinku o filmovom Hitmanovi a ak máte dostatočné gule, môžete si ho aj pozrieť. Poprípade si môžete zahrať niektorú z predošlých Hitman hier a tešiť sa na nový diel.

Komentuj!