Register

A password will be e-mailed to you.

V dnešnej novinke sa pozrieme na tri videá, v ktorých sa dozvieme potrebné informácie o S.P.E.C.I.A.L systéme vo Falloute 4. Pokiaľ ste už hrali predošlé Fallout-y, tento systém vám bude pravdepodobne známy, no pre novoprichádzajúcich hráčov sú tieto videá potrebnou modlou na odštartovanie kariéry v post-apokalyptickom svete Falloutu. 

S.P.E.C.I.A.L systém je v podstate zložený z jednotlivých písmen a každé z nich predstavuje inú schopnosť. Strenght (sila), Perception (vnem), Endurance (odolnosť), Charisma (charizma), Inteligence (inteligencia), Agility (pohyblivosť) a Luck (šťastie) sú všetky schopnosti, z ktorých sa S.P.E.C.I.A.L systém skladá. Z pomenovania jednotlivých síl logicky vyplýva, že každá jedna je dobrá na iný štýl hrania a pokiaľ budete preferovať napríklad Silu a Odolnosť, prestrieľate sa cez všetko možné, no ak by ste volili Inteligenciu a Charizmu, prestrieľate sa maximálne cez zmutované myši zatvorené v klietke, pričom na ne budete mieriť BB-Gunom a.k.a guličkovou pištoľou.

Prvé video predstavuje Strenght, teda silu. Vo videu si vypočujeme krátky príhovor k stromu SPECIAL schopností a prvou devízou Sily, je schopnosť odniesť viac vecí, ktoré nájdete počas bádania vo Wastelandoch. Samozrejme, nieje dobré napráskať si inventár doplna, pretože váša postava nebude vedieť v prípade potreby utiecť z miesta pred hrozbou. Ak už sa hrozbe ocitnete zoči voči a rozhodnete sa neutekať, Sila vám opäť pomôže nepriateľa premôcť o niečo ľahšie. Čím väčšia sila, tým silnejší úder udelíte nepriateľovi, samozrejme, pokiaľ použijete zbraň na blízko. Takže ak chcete byť nepremožiteľný a taký malý Rambo v pustatinách Bostonu, investujte do Sily!

Video predstavujúce Silu

Druhé video nám približuje Perception, teda vnem. Vnem je prepojený s bojovým systémom nazvaným v skratke V.A.T.S (vault-tec assisted targeting system) . Tento systém vám pomôže analyzovať nepriateľa, na ktorého ste zaútočili, pričom odhalí slabiny, ako sú napríklad končatiny. Každá časť tela nepriateľa bude označená určitým percentom. Toto percento predstavuje úspešnosť zásahu. Ak sa na ruke zobrazuje 10% a na torze 55%, rozhodnete chcete zaútočiť na torzo. Čím väčší vnem, tým sa zvyšuje percento úspešného zásahu. Táto schopnosť sa bude dať zneužiť aj na rôzne nekalé aktivity, ako je krádež. Ak niečo ukradnete a niekto vás pritom uvidí, tak sa vďaka vnemu budete vedieť z takejto situácie vykecať. Ak chcete byť presnejší a kradnúť, investujte do Vnemu!

Video predstavujúce Vnem

V poslednom videu, ktoré zatiaľ bolo k systému S.P.E.C.I.A.L vydané, sa pozrieme na Odolnosť. Táto schopnosť, ako je to aj vo videu znázornené, vám pomôže odolávať vonkajším, nehostinným vplyvom, ktoré vo Wastelandoch pretrvávajú. Takže taká radiácia vás môže oslabiť, ba až zabiť, no ak budete zvyšovať vašu odolnosť, účinky radiácie na vás nebudú mať postupom času tak veľký vplyv. Fyzická odolnosť voči útokom, ktoré vás môžu kriticky zraniť alebo vás nakaziť otravou taktiež stúpa, pokiaľ vašou primárnou cestou bude spomínaná odolnosť. Jedla bude v pustatine Bostonu ako šafránu a tak sa budete musieť veľa krát spoľahnúť na alternatívne zdroje. Čiže opäť platí, že čím väčšia odolnosť, tým viac zdrojov potravy môžete skonzumovať bez obavy, že by na vás mali vedľajšie účinky. Pokiaľ je rádioaktívny zmutovaný prerastený krab vaším obľúbeným jedlom, investujte do Odolnosti!

Video predstavujúce Odolnosť

Komentuj!