Register

A password will be e-mailed to you.

Už minulý týždeň som chcel použiť tú trápnu hlášku, ako je čas návratu do školy a všetci majú na to komerčne naviazané zľavy a ako s tým všade otravujú a bla bla bla… Jedna vec ale je, keď Tesco propaguje v tomto čase peračník s Mickey Mousom a druhá vec je, keď nás herné obchody ťahajú k sebe s rovnakým klišé. To sa samozrejme už prepáčiť zrazu dá a sypanie soli do rany (vracanie sa do školy) až tak nebolí. A keďže tu sa zaručene Tesco katalóg preberať nebude, tak si predstavme, čo letí tento víkend v tých druhých, lepších katalógoch!

Steam nás aj tento víkend obdaril dvomi Free Weekend hrami. Ako prvá sa nám predstavuje Evolve, strielačka od tvorcov Left 4 Dead. Formát je 4v1, čiže Co-op ako víno, jedna príšera proti štyrom na smrť vystrašeným neborákom. Typov príšer je niekoľko, na každú platí iná zbraň, iná taktika. Vo februári, keď vychádzala, bol okolo nej veľký boom, na Twitchi to bola top viewed hra, ale potom sa po nej zľahla zem. To by vysvetľovalo, prečo sa ju Valve znova snaží vytiahnuť do popredia cez tento weekend event. Vyskúšate?

evolve

Ak by sme zombie strielačiek nemali dosť, tak nám Steam ukazuje, že oni ich majú zaručene toľko, že každý víkend môžu propagovať inú. Minulý týždeň Dying Light, tento tu máme Killing Floor 2. V tomto prípade sa jedná o úlet a to doslova. Po aplikácií ponúkaného arzenálu zombíci doslova odletujú. Všetko je navyše možné v Co-ope až pre šiestich hráčov. Hnevá ťa matikárka, slovenčinárka alebo šéf? Vybíjanie zlosti sa môže začať!

killing floor 2

Po nejakom čase sa nám vrátila aj Steam klasika, a to víkendový výpredaj jedného štúdia. Portfólio Focus Home Interactive je vám k dispozícií. Týka sa to až podozrivo veľa hier, a tak si nájde asi každý niečo. Pre fanúšikov Game of Thrones tu je RPG adaptácia. Je skvelé mať viac možností. Nielenže si to môžete prečítať alebo pozrieť v telke, teraz sa to dá aj zahrať. Zlaté storočie sme si vybrali na život!

game of thrones

Čo mňa však zaujalo najviac z ich ponuky bol Styx: Master of Shadows. Na túto hopsačku som videl už dávnejšie video recenziu a keďže zvyknem pred telkou hlavne driemať, tak už len to, že ma to prebudilo, je jasný indikátor kvality, a preto po dopísaní tohto článku sa ocitne v mojej kartotéke. Veď si to len predstavte – Assassins Creed vo fantasy svete, kde hráte za malého zeleného goblina a cestou je zakrádanie, nie vystrieľanie celého nádvoria. To je ono!

styx-master-of-shadows-featured-image

Nejde mi však neupozorniť a nepoukázať na titul, ktorému vlastne vďačíme za celoštúdiový výpredaj. Ako sa písalo v našej nedávnej novinke, vychádza hra Act of Agression, nástupca Command & Conquerov. Buďme úprimný, tie posledné CnC-čka boli naozaj smutné, preto rename a rebranding je dosť pochopiteľný. Boli si toho vedomí aj tvorcovia, a preto aby predali čo najviac, tak na to strelili akciu, čo je pre horúce novinky netradičné. Ohlasy sú zatiaľ veľmi pozitívne, tak sa nechajme zlákať aj my! Taktiež ďakujem za pozornosť, práve ste absolvovali hodinu aplikovaného marketingu ako zvýšiť predaje novej hry. Dolu v komentoch mi nechajte známku, aký som lektor. Dík.

 

Veľmi ma potešilo, že čitatelia nás nielen čítajú, ale aj sa snažia nám pomôcť. Veľmi si preto cením návrhu od neznámej duše. O zmienenej stránke viem, ale aj tak ďakujem za podelenie sa s ďalšími, je to od teba humánne a pekné, za čo si určite zaslúžiš včeličku. Dobre, dosť bolo teplostí, čo som hlavne chcel je to, že každá spätná väzba je vítaná a sme za ňu vďační. Teraz k veci: projekt Humble Bundle je nadačná stránka, ktorá za ľubovoľné príspevky dáva ľuďom hry a výťažok putuje na dobrý účel. Väčšinou je to tematická akcia, ktorá trvá zhruba týždeň. Tentokrát tu máme tituly Tom Clancy (Rainbow Six, Splinter Cell a Ghost Recon). V základe je pár hier, kto si priplatí, dostane ich viac, jednoduché. Minulý týždeň tam nebolo nič moc, preto som o tom nepísal, avšak ešte týždeň pred tým, keď mi to poslal kamarát, som plakal. Prečo? Lebo tam boli VŠETKY Heroes of Might and Magic a beta kľúč od tej najnovšej a ja som si tú správu prečítal až ráno po chlastačke, keď akcia už bola fuč. Paráda!

Na záver si ale predstavíme majstra v kopírovaní Tesco letáku s ohranou tematikou „Naspäť do školy“. Dokonca aj na titulný obrázok výpredaju si dali Fera z Far Cry 4 ako drží pero v ruke a vedľa nápis „Back to school Sale“. Ako vážne? Nevadí, akcia Uplay trvá do 13. septembra alebo do vypredania zásob. Máme tu daily deals (veľké zľavy) a plošné (menšie) zľavy na všetky produkty a ako bonus pri nákupe dostanete beta kľúč od Tom Clancy’s The Division zdarma. Takže šup šup si vybrať nejakú Laru, Batmana, Assassina alebo hocičo iné, čo ti padne do oka. To klišé o návrate do školy tu nebude večne, a potom čakať ďalší rok… to sa mi nechce, tie hry sa predsa nepokazia.

BTS_IE2

Ďakujem za pozornosť moja gamerská trieda, dúfam, že som ponúkol dosť argumentov, prečo netreba návrat do školy brať až tak tragicky! Akékoľvek postrehy alebo otázky zanechajte v komentároch dole, budem rád. Crrrrrrrrrrrn, hodina skončila.

Komentuj!