Register

A password will be e-mailed to you.

Pred pár týždňami sme vás informovali o tom, že George R. R. Martin, srdce, mozog a duša knižnej ságy A Song of Ice and Fire, údajne spolupracuje so známou japonskou spoločnosťou FromSoftware, najnovšie známou vďaka Sekiro: Shadows Die Twice. Domnienky sa po dlhšej odmlke ukázali ako pravdivé, pričom tento spoločný projekt je omnoho bližšie, než si myslíte. 

O tom, že George R. R. Martin je famózny fantasy spisovateľ niet najmenších pochýb. Svedčí o tom päť výborne napísaných, dramatických žánrových kníh plných bojov, intríg a húževnatých charakterov, súperiacich o Železný trón. Znie to pomerne neuveriteľne, avšak svoje životné dielo po prvýkrát vydal ešte v roku 1996, pričom odvtedy k nemu pribudli štyri ďalšie diely. Dve finálne kapitoly príbehu zostávajú zo strany autora zatiaľ nevypovedané, no spisovateľ má obrovské ambície, nakoľko trvá na tom, že obe posledné knihy budú disponovať viac ako tisíc päťsto stranami, čo už je teda poriadny rozsah. Počas príprav spin-off príbehov krajín Westeros a Essos však očividne potajomky stihol nadviazať ešte jednu spoluprácu.

A spopod mračien neznáma sa tak vynára projekt s krycím názvom GR, ktorý ma zodpovedať popisu z minulej správy, takže vás v tomto prípade odkážeme na našu staršiu novinku. Hrateľnosť teda zostáva zachovaná a stále platí, že v titule bude množstvo kráľovstiev a nepriateľov. Presné zasadenie stále nepoznáme, avšak zahraničné portály hovoria o severskej mytológii, niektoré i o knižnom fantasy univerze, no tieto správy boli naposledy dementované. Samotný George R. R. Martin sa vyjadril prostredníctvom svojho blogu k poslednej epizóde seriálu Game of Thrones a práve tam prezradil jednu pomerne zásadnú informáciu. Zdroj jasne tvrdí, že titul zatiaľ známy ako GR bude predstavený ešte tento rok, celkom očakávane prostredníctvom E3 konferencie Microsoftu, teda už deviateho júna 2019. Celý projekt, ktorý je spoločným dieťaťom Hidetaka Miyazakiho a George R. R. Martina má byť vo vývoji už tri roky, teda je pravdepodobné, že z neho uvidíme rovno i gameplay video.

Komentuj!