Register

A password will be e-mailed to you.

Napriek tomu, že herná séria o Zaklínačovi sa už bohužiaľ skončila, táto postava žije i naďalej. V poslednom čase sa však presúva z hernej a knižnej podoby skôr do komiksov alebo do hraných verzií Už skôr sme vás informovali o chystanej televíznej adaptácii, no o menšie výtvory sa pokúšajú aj fanúšikovia. O jednom z takýchto filmov sme vás už informovali, ale teraz vás chceme znovu upozorniť na nový krátky film, ktorý majú na svedomí českí tvorcovia.

Na rozdiel od iných pokusov o filmy na motívy zo sveta Zaklínača, ktoré môžete nájsť na Youtube, zaujme tento krátkometrážny film hneď od začiatku svojim profesionálnym spracovaním. Za pozornosť stoja najmä kvalitne vytvorené bojové a šermiarske scény, ktoré prekonávajú aj niektoré v profesionálnych, vysoko rozpočtových filmoch. Českí tvorcovia totiž pre dosiahnutie vysokej efektivity týchto scén najali skupinu profesionálnych šermiarov Merlet. Aby toho nebolo málo, tak o ešte vyššiu hodnovernosť scén sa postarala kaskadérska agentúru Filmka. V neposlednom rade musíme vyzdvihnúť veľmi dobre zvolené prostredie, prácu kamery a úchvatné masky všetkých netvorov. Tie má na svedomí Zombí FX, známy tiež pod menom ZombíhoObludárium. V úlohe postav uvidíme hercov Boreka Belfína, Libora Vrbu, a v postave zombie-démonky Moniku Němcovú.

Za týmto krátkym českým fan filmom stojí najmä dvojica scenáristov Honza Loukota a Pavel Konvalina. Ich scenár, ktorý je postavený na strete Zaklínača s nemŕtvymi nás uvedie už na prvý pohľad na tajomné miesto. Aj v reále ide o unikátnu a tajomnú ruinu mosta, postaveného z čiernych železných stružiek, nachádzajúcom sa v areáli pri zámku Dobříš. Nazýva sa Čertův most ale vo filme sa mu hovorí Ďáblův most. Vo filme po ňom už nikto nechodí a miestni sa mu vyhýbajú skutočne ako čert krížu. Na moste a v jeho blízkom okolí totiž našlo smrť už príliš mnoho ľudí. Všade je plno hrobov, alebo kamenných pohrebných mohýl a v okolí je pohádzaných veľa ľudských kostí. Rôzni nešťastníci dokonca visia ako obesenci po stromoch. Aby toho nebolo málo, ich posledný spánok rozhodne nie je pokojný, keďže nejaká neznáma sila ich občas privedie k životu. Je teda jasné, že niekto mocný ovláda tento malý priestor. Avšak samozrejme, len do chvíle, kým sa na tomto mieste neobjaví zaklínač….

Keď vás tento krátkometrážny snímok zaujal, určite zavítajte aj na facebookovú stránku tvorcov. Tam si môžete pozrieť krátke zábery z nakrúcania či fotografie a dozvedieť sa niečo zo zákulisia pri tvorbe filmu.

Komentuj!