Register

A password will be e-mailed to you.

Nie je mnoho lokálnych štúdií, ktoré by sa uchytili v hernom svete. Ešte menej je štúdií, ktoré si pod svoje krídla zoberie veľký vydávateľ. Českému štúdiu AboutFun sa to však podarilo a tento rok vydali mobilnú hru WarFriends pod záštitou spoločností EA Games a Chillingo.

Aj keď WarFriends vyrazili na svoju cestu už koncom januára, hra má na konte niekoľko miliónov stiahnutí. Prakticky katapultovala neznáme malé pražské štúdio medzi uznávaných mobilných vývojárov. Momentálne je v prípravách aj nová hra, na ktorú si však budeme musieť počkať. Warfriends je klasický zabíjač času na mobil. Obsahuje síce mikrotransakcie a nejaké to čakanie na vylepšenia, no nejde do extrémov.

Najväčším lákadlom je Player vs. Player kompetitívny mód, ktorý vás nechá hrať proti hráčom z celého sveta, samozrejme takým, ktorí majú podobný level a silu ako vy. Hru tak môžete hrať celú dobu bez akéhokoľvek tlaku niečo kupovať, hra vám totiž vždy vyberie podobného protivníka, takže ani pomalší postup v hre nevadí. Okrem toho máte aj single player mód, kde prechádzate levely, ktoré však môžete hrať aj kooperatívne s vašimi kamarátmi. Pokiaľ sa vám hra zdá zaujímavá, odporúčame ju vyskúšať.

Komentuj!