Register

A password will be e-mailed to you.

Vonku je stále krajšie a teplejšie, a to niektorých z vás určite teší. Pre hráčov však neexistuje výhovorka, prečo si nezahrať nejaký zaujímavý nový titul. Apríl totiž dokáže zaujať hneď niekoľkými, takže si ich poďme ukázať.

Persona 5 (PS4, PS3)

4. apríl

Na začiatku mesiaca to odpáli táto zaujímavá PlayStation exkluzivita. Persona 5 je chronologicky už šiesty diel série, ktorá sa vo svete teší pomerne veľkej obľube. V základe sa jedná o RPG hru s ťahovými súbojmi.  Hlavný hrdina prichádza do Tokia, kde na rok nastúpi na miestnu školu. Spolu s ním si tam zažijete množstvo aktivít, ako napríklad brigádovanie, voľnočasové činnosti a, samozrejme, aj chodenie do školy. Veľkú časť hry však tvoria aj už spomínané súboje. Navštevovanie dungeonov a plnenie vedľajších úloh bude pravdepodobne na dennom poriadku. Pod povrchom sa však v tejto sérii skrýva ešte o niečo viac, darí sa jej totiž nahliadať aj do vnútra postáv a klásť zaujímavé a vážne otázky, ktoré v hrách často nevidieť. Hra vyšla v Japonsku už minulý rok a po nadšených ohlasoch recenzentov sa zrejme máme na čo tešiť.

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series (PC, PS4, XBO, iOS, Android)

18. apríl

O tejto nadchádzajúcej hre od Telltale Games sme vás informovali pri príležitosti oznámenia. Stalo sa tak už koncom minulého roka a je dosť prekvapivé, že odvtedy sme sa nedozvedeli veľa nových informácií. Ostáva nám teda iba zhrnúť fakty. Táto nová päťdielna séria vzniká v spolupráci s Marvelom ako vlastníkom práv. Predloha Guardians of the Galaxy je snáď všetkým z nás známa hlavne vďaka úspešnému filmu, ktorého pokračovanie príde do kín o necelé dva mesiace. Hra ale bude postavená na komiksovej predlohe, čo znamená okrem iného aj nových dabérov pre postavy. Príbeh by sa mal točiť okolo tajomného artefaktu, ktorí Strážcovia nájdu a nebudú jediní, kto po ňom prahne. Musia ho tak ochrániť pred zatiaľ neznámou zlou entitou.

Outlast II (PC, PS4, XBO)

25. apríl

Pokračovanie veľmi úspešného hororu Outlast bolo avizované už pomerne dlho. Po viacerých odkladoch to však vyzerá tak, že by sme sa konečne mali dočkať plnej verzie. Okrem videí vypustili autori do sveta aj demo, takže sme sa mohli dopredu kochať strašidelnou atmosférou. Tentokrát budeme hrať za novinára menom Blake Langermann, ktorý prišiel do Arizony preskúmať vraždu tehotnej ženy. Po nehode helikoptéry sa však ocitne v dedine obývanej podivnou sektou. Po rôznych komplikáciách s vekovými obmedzeniami to vyzerá tak, že o hnedý poplach bude v tejto hre postarané. Na záver stojí za zmienku aj kolekcia Outlast Trinity, ktorá bude obsahovať obidva diely spolu s DLC Whistleblower, bohužiaľ iba pre konzoly.

Sniper: Ghost Warrior 3 (PC, PS4, XBO)

25. apríl

Ďalšie pokračovanie poľskej série Sniper: Ghost Warrior zamieri do Gruzínska. Po dvoch budgetových dieloch sa nám postupne rodí stále väčšia a lepšia hra, ale zatiaľ o úspechu našich severných susedov nie sme presvedčení. Beta v nás totiž zanechala trochu rozpačité pocity. Bude ale zaujímavé sledovať, ako sa autori popasujú s otvoreným svetom. V sérii je totiž prvýkrát a vďaka nemu sa postava bude môcť špecializovať na rôzne herné prístupy. Z dostupných informácií to však vyzerá tak, že táto hra aspoň o niečo vernejšie spracuje profesiu ostreľovača, čo sa zase nedarí ich britským kolegom stojacim za série Sniper Elite. Na výsledok sme každopádne zvedaví.

Syberia III (PC, PS4, XBO, NS, iOS, Android)

25. apríl

Kate Walker je späť! Úprimne, kto si myslel, že sa toho ešte niekedy dočkáme? Úspešná adventúrna séria Syberia si totiž svoju slávu užila už v rokoch 2002 a 2004. Autori však na túto značku nezabudli a prvýkrát ohlásili pokračovanie už v roku 2009. Po rôznych komplikáciách vysvitlo, že skutočná práca na hre kvôli nedostatku financií začala až v roku 2013 a postupné odklady dátumu vydania neveštili nič dobré. Tentokrát to však už zrejme naozaj vyjde a hra sa nám zanedlho predvedie v plnej paráde.

Warhammer 40,000: Dawn of War III (PC)

27. apríl

Hier s tématikou Warhammer sa začalo v poslednej dobe objavovať viac, ako sme boli dlhé roky zvyknutí. Niekto by mohol  pochopiteľne namietať, že sa nejedná práve o vynikajúce kúsky a iba niekoľko z nich totiž dokázalo zaujať a uspieť u širšej verejnosti. Najlepšiu šancu má však určite tento pokus. Relic Entertainment môžeme označiť za osvedčených vývojárov, ktorí nám v spolupráci so SEGOU prinášajú kvalitné stratégie. Povedzme si totiž pravdu – žáner RTS už bohužiaľ patrí k okrajovým. Dawn of War III by podľa doterajších informácií mal potešiť každého fanúšika žánru a osvedčená trojica rás (Space Marines, Eldar, Orcs) predznamenáva klasickú hrateľnosť predchádzajúcich dielov.

Okrem hlavných ťahákov tu máme aj niekoľko ďalších zaujímavých titulov. 4. apríla sa na ostatné platformy pozrie aj vydarená exkluzivita z Wii U LEGO City Undercover (PC, PS4, XBO, NS). Vynovená edícia zaujímavej FPS Bulletstorm: Full Clip Edition (PC, PS4, XBO) k nám príde 7. apríla aj s hrateľným Duke Nukemom. Vďaka rozprávkovej hre Yooka-Laylee (PC, PS4, XBO, NS) si už 11. apríla zaspomíname na staré dobré 3D plošinovky z čias prvého PlayStationu. Fanúšikov retro kúskov určite poteší aj Full Throttle Remastered (PC, PS4, PS Vita), ktorý vyjde 18 apríla. Aprílová ponuka je skrátka viac než kvalitná.

Komentuj!