Register

A password will be e-mailed to you.

Séria WRC je tu s nami už dlhé roky, i keď tá aktuálna započala svoju púť v roku 2010, kedy talianske štúdio Milestone S.r.l. vytvorilo prvý diel. Síce nešlo o úplne zlú hru, respektíve hry, ak do úvahy zoberieme aj pokračovania, no od kvalít pôvodnej série na PlayStation 2 mali počiny Milestone ďaleko. Minulý rok na trh dorazilo WRC 5: FIA World Rally Championship, no už od nových autorov z Kylotonn Games. Na kvalitách hry sa bohužiaľ zmena neprejavila, stále išlo o nadpriemerné rally, no to už dnes hráčom nestačí.

Iba pred pár dňami došlo k oznámeniu ďalšieho pokračovania tejto série, avšak autori tentokrát sľubujú kopec vylepšení (a nie iba recykláciu minulého ročníku), ktoré by mali potešiť nejedného fanúšika závodov rally. Vďaka licencii sa dočkáme kompletnej aktuálnej sezóny, no zaujímavejšie budú spomínané vylepšenia, ktoré sa snáď prejavia aj v praxi a nie iba rečami autorov. Čo nám teda Kylotonn Games sľubujú?

Po vzore výborne prijatého DiRT Rally chcú autori najnovšie pokračovanie pripraviť za pomoci spätnej väzby od komunity. Vyšlo to Codemasters, tak snáď to pomôže aj Kylotonn Games. Už teraz sa autori vyjadrujú, že od vydania WRC 5 poctivo sledovali rôzne fóra, diskusie a zbierali názory hráčov, ktoré zakomponovali do doterajšieho vývoja.

Nepáčili sa hráčov široké trate s rovným povrchom? Tentokrát budú užšie a hrboľaté. Pripadali Vám niektoré rýchlostné skúšky prikrátke? Vo WRC 6 na hráčov budú čakať omnoho dlhšie a náročnejšie etapy. Zároveň autori sľubujú, že sa dočkáme vylepšenej grafiky a priblíženie titulu viac k realizmu. Bližšie informácie sa máme dozvedieť už o pár týždňov na tohtoročnej E3, kde sa návštevníci budú môcť na vlastnej koži presvedčiť o novinkách, ktoré autori hráčom sľubujú.

Minuloročný diel ešte zavítal aj na konzoly predošlej generácie, no WRC 6 dorazí iba pre PS4 a XBOX One. Hráči na PC nemusia zúfať, Kylotonn Games myslia aj na nich, takže hra vyjde aj pre túto platformu. Presný dátum vydania zatiaľ síce nepoznáme, no rátať máme s vydaním počas jesene. Uvidíme, ako dokážu autori naplniť sľuby, ktoré fanúšikom dávajú, no ďalšia kvalitná rally hra by určite nebola zlá. Nechajme sa prekvapiť a držme autorom palce…

Komentuj!