Register

A password will be e-mailed to you.

O sérii Assassin’s Creed si môžete myslieť hocičo, no nemôžete jej uprieť úspešnosť. UbiSoft si plne uvedomuje, že zatiaľ je pre spoločnosť táto séria istotou zárobku, a preto nás pokračovaniami kŕmia rok, čo rok. Okrem regulérnych častí sme sa tento rok dočkali aj spin-off série s podtitulom Chronicles, ktorá pozostáva z troch častí. Prvá, pomenovaná Assassin’s Creed Chronicles: China vyšla 21. apríla tohto roku, zvyšné dve mali podľa pôvodného plánu doraziť v priebehu tohto roku, no nestalo sa tak. Miesto toho práve dnes obdržali presný dátum vydania.

Séria titulov Assassin’s Creed Chronicles rozširuje a zároveň dopĺňa príbeh univerza tejto značky. Od “hlavných” hier sa spin-off odlišuje najmä spracovaním, keďže nejde o plnohodnotnú third-person akčnú záležitosť, ale o 2.5D akčnú skákačku. V prvej časti, Assassin’s Creed Chronicles: China sme sa pozreli do roku 1526, kedy sa Shao Jun (hl. hrdinka), po tréningu u slavného Ezia Auditore da Firenze (hl. hrdina Assassin’s Creed 2 a jeho prídavkov) vracia do svojej domovskej krajiny, aby sa pomstila templárskej skupine Eight Tigers, ktorá zlikvidovala čínske bratstvo asasínov. Hlavným cieľom Shao Jun bol Zhang Yong, hlava skupiny Eight Tigers.

acc-china-screen4-full_197361

Zahraničných recenzentov Assassin’s Creed Chronicles: China úplne neočaril, hodnotenia sa momentálne v priemere držia na 69 % pre PS4, PC a XBOX One majú zhodne po 67%. Rozhodne nemožno tvrdiť, že by šlo o zlú hru, no veľmi záleží, ako Vám 2,5D spracovanie sadne. Za vyskúšanie hra určite stojí, do karát v tomto prípade nahráva nízka cena.

Vrátme sa ale k téme nášho článku – pokračovaniam Chronicles: India a Chronicles: Russia. Druhým titulom v poradí bude Assassin’s Creed Chronicles: India, v ktorom sa zhostíme úlohy asasína menom Arbaaz Mir, ktorý sa doposiaľ predstavil iba v komikse Assassin’s Creed: Brahman. Príbeh nás zavedie do roku 1841, konkrétne do obdobia vojny Sikh Empire s East India Company (tieto udalosti sa odohrávajú dva roky po spomínanom komikse).

acc-india-screen1-full_197367

Vašou úlohou bude zistiť, prečo jeden z templárskych veliteľov zavítal do krajiny a zároveň mu budete musieť ukradnúť jeden z predmetov známych (najmä fanúšikom série), ako Piece of Eden. Tento predmet nazvaný Koh-i-Noor (nie tie ceruzky, čo sa u nás bežne predávajú) pôvodne patril asasínom, z toho dôvodu bude jeho získanie ešte dôležitejšie. Aby toho Arbaaz Mir nemal na svojich pleciach málo, bude musieť ochrániť svojho mentora Hamida a lásku, princeznú Pyaru Kaur. Za indickým dobrodružstvom sa spolu s Arbaazom pozrieme 12. januára 2016.

Trilógiu Chronicles uzatvorí dobrodružstvo v Rusku. Hlavným hrdinom Assassin’s Creed Chronicles: Russia bude asasín Nikolai Orelov (pradedo Daniela Crossa z “hlavných” hier), taktiež známy vďaka komiksom, konkrétne Assassin’s Creed: The Fall a Assassin’s Creed: The Chain. Príbeh hry nás zavedie do roku 1918, medzi udalosti spomínaných komiksov, kedy mal Nikolai v pláne opustiť krajinu spoločne so svojou rodinou.

acc-russia-screen2-full_197351

Pred odchodom dostane poslednú úlohu, a to infiltrovat budovu, kde boľševici zadržiavajú cárovu rodinu. Vy musíte nájsť a ukradnúť artefakt, o ktorý bojujú asasíni a templári už stáročia. Počas krádeže artefaktu sa stanete svedkami vyvraždenia vačšiny detí cára Nicholasa II.. Nikolaiovi sa podarí zachrániť cárovu dcéru, princeznú Anastasiu, takže počas cesty do bezpečia budete okrem ochrany artefaktu dávať pozor aj na Anastasiu. Oproti predošlým hrám bude mať záverečná časť temnejšiu štylizáciu, ako ste si mohli všimnúť z priloženého obrázku. Trilógia Assassin’s Creed Chronicles sa uzatvorí 9. februára 2016.

Assassin’s Creed Chronicles vychádza pre platformy PC, PS4 a XBOX One a v rovnaký deň, kedy dôjde k vydaniu tretej časti, prinesie UbiSoft pre záujemcov možnosť zakúpiť si kompletnú trilógiu. V prípade, ak máte záujem hrať Assassin’s Creed Chronicles na cestách nemusíte zúfať, síce s miernym oneskorením, ale predsalen príde kompletná trilógia aj na handheld PS VITA, konkrétne 05. apríla 2016.

Komentuj!