Register

A password will be e-mailed to you.

Podľa Vašich reakcií, štrvtá hra v zľavovej ponuke, wrestling WWE 2K16 nebol tým pravým orechovým. Ak Vás zápasenie nezaujíma, možno uvítate novú ponuku, ktorá prináša, podľa niektorých fanúšikov najlepšiu futbalovú hru – Pro Evolution Soccer.

Videoherné spracovanie futbalu pravdepodobne nie je potrebné nikomu predstavovať. Ak sa o futbal zaujímate a chcete si ho zahrať aj doma, na výber máte dve možnosti – Fifu a Pro Evolution Soccer. Práve druhý menovaný vystriedal wrestlingové zápasenie WWE 2K16 vo vianočnej zľavovej ponuke spoločnosti Sony.

Pro Evolution Soccer (PES) je tu s nami od roku 2001, kedy vyšiel prvý diel. Nebol to však úplne prvý diel futbalu od Konami, nakoľko predtým mala séria iný názov. Počiatok série PES siaha do roku 1996. Pre zjednodušenie si môžeme futbal od Konami rozdeliť na určité série. Prvou bola International Superstar Soccer, skrátene ISS, ktorej prvý diel vyšiel v roku 1994 a posledný v roku 2003.  Popri sérii ISS vychádzala ďalšia, pomenovaná ISS Pro. Tá svoj názov nedostala na základe prvého dielu, nakoľko ten niesol meno Goal Storm (1996), ale podľa druhého – International Superstar Soccer Pro, skrátene ISS Pro. Práve táto séria tvorí predchodcu Pro Evolution Soccer. Aby situácia bola ešte o niečo zamotanejšia, pôvodný názov hier zo série ISS Pro, a taktiež aj PES znie Winning Eleven (a často k tomuto názvu ešte Konami pripájalo ďalšie slová, takže Goal Storm sa pôvodne nazýva World Soccer Winning Eleven a pod.). V Japonsku ešte vyšla ďalšia séria – J-League Winning Eleven, ale tá pre nás nie je vôbec dôležitá. Takže skrátene a zjednodušene, v Japonsku vychádzalo/vychádza ISS Pro a PES pod názvom Winning Eleven, vo zvyšku sveta pod názvom ISS Pro … a Pro Evolution Soccer.

Poďme ale späť k vianočnej zľave, v ktorej momentálne nájdete najnovší diel, Pro Evolution Soccer 2016. Ako môžete vidieť na priloženom obrázku, opäť môžete ušetriť až polovicu z pôvodnej sumy. Tohtoročný diel si z recenzii odnášal veľmi dobré hodnotenia, na Metacritic má PS4 verzia priemer 87%, XBOX One verzia 85% a na chvoste zaostáva PC verzia so 76%.

#05

V ponuke sa nachádzajú dve edície PES 2016, každá s 50% zľavou. Prvá, s názvom PES 2016 Digital Version Bundle predstavuje štandardnú edíciu, druhá nazvaná PES 2016 Anniversary Edition Bundle zastupuje deluxe edíciu, ktorá oslavuje 20 rokov od vydania prvého dielu. Zľavu obdržala ako verzia pre PS4, tak i pre PS3. Štandardnú edíciu na PS4 momentálne nájdete za 29,99 €, oproti pôvodnej sume 59,99 €. U PS3 je situácia nasledovná – z pôvodných 49,99 € klesla suma na súčasných 24,99 €. Anniversary edíciu si môžete zobstarať o 5 € drahšie, ako v prípade štandardnej edície, bonusom pre Vás bude exkluzívny obsah do režimu myClub (konkrétne 1x UEFA.com Team Of The Year 2014, 1x Player – Neymar, 20 recovery items, 10,000 GP x 20 weeks, 5 player contracts a 2000 myClub coins). Cena klesla v prípade Ps4 verzie z 69,99 € na 34,99 €, u PS 3 verzie s 59,99 € na konečných 29,99 €.

PES 2016

Fyzickú kópiu štandardnej edície naše obchody ponúkaju od 36 € v prípade PS3 verzie, od približne 44 € zase verziu pre PS4. Ak Vás láka verzia 20th Anniversary Edition, pre PS3 nájdete hru od približne 46 € a pre PS4 za sumu cca 57 €.

Pokiaľ si nepotrpíte na fyzické kópie hier, pravdepodne nemusíte váhať, na digitálnych verziách môžete ušetriť dostatok €. Ponuka je platná 48 hodín, potom PES 2016 vystrieda ďalší titul. Uvidíme, či pôjde opäť o šport, alebo dostaneme dáku strieľačku, napr. Far Cry 4, alebo najnovší Wolfenstein.

Na záver niečo pre pobavenie. Spomínali sme pôvodné názvy futbalov od Konami. Pravdepodobne najšialenejší má diel ISS Pro Evolution 2, ktorý v Japonsku poznajú ako World Soccer Jikkyou Winning Eleven 2000: U-23 Medal Heno Chousen.

Komentuj!