Register

A password will be e-mailed to you.

CD Projekt red oznámilo, že vydá dve sťahovatelné rozšírenia pre The Witcher 3: Wild Hunt hru neskôr v tomto roku.

Podľa vyjadrení CD projektu, by mali expanzie pridať spolu dokopy vyše 30 hodín herného času, ktorý si budete môcť užiť v prítomnosti lovca príšer a démonov, Geralta z Rívie.

Prvá expanzia, “Hearts of Stone”, je naplánovaná na Október 2015. V tomto príbehovom rozšírení, sa Geralt pozrie do divočiny nazvanej “No Man’s Land” a do samotného mesta Oxenfurt, aby dokončil kontrakt od muža menom “Man of Glass.”

V druhej expanzií nazvanej “Blood and Wine” budú môcť hráči preskúmať zcela novú lokáciu “Toussaint”, ktorú samotný CD Projekt opísal slovami “Zem nedotknutá vojnou, v ktorej atmosféra bezstarostného holdovania a rytierského rituálu, maskuje prastaré, krvavé tajomstvo.” Druhá expanzia by mala byť dostupná v prvom štvrťroku 2016.

uMbJtMR

The Witcher 3 platený sťahovatelný obsah, bude súčasťou “Expansion Passu”, ktorý sa bude predávať zhruba za 24.99$. Ak by ste si chceli zakúpiť rozšírenia samostatne, Hearts of Stone vás výjde na 9.99$ a Blood and Wine o 10 dolárov drahšie. Na Playstation 4 a Xbox One sa budú dať rozšírenia zakúpiť v jednej edícií spolu so základnou hrou za 89.99$, pričom na PC platforme zaplatíte 79.99$.

CD Projekt Red pred vydaním Witchera 3 oznámil, že k hre vydá 16 kusov free rozšírení, ktoré budú obsahovať primárne kozmetické prvky pre Geralta a Yennefer a minimálne jeden nový kontrakt. Spoluzakladateľ Marcin Iwiński sa vyjadril k tomuto obsahu slovami “Boj proti nekalým praktikám, ktoré sa dejú v hernom biznise”, pričom chcel týmto krokom naznačiť, že sa to dá aj inak a nie je potrebné od hráčov ťahať peniaze za maličkosti, ako je napríklad nový účes na hlavnom predstaviteľovi hry.

“Ak sa niekedy rozhodneme vydať spoplatnený materiál pre Witchera 3, môžem vám sľúbiť, že hráči dostanú reálny dôvod, prečo si od nich nakoniec peniaze vypýtame. Opýtame sa samých seba jednoduchú otázku. Cítil by sa niekto okradnutý materiálom, za ktorý si budeme pýtať peniaze? Ak by sme mali čo i len menšiu pochybnosť, že by sa tak niekto cítiť môhol, takýto materiál by sme nikdy hráčom neponúkli za peniaze.”

dzPXQpju0Ihv.878x0.Z-Z96KYq

Iwiński sa vyjadril k novým príbehovým rozšíreniam práve v zmysle, že za vaše peniaze dostanete rozumnú porciu herného materiálu. Iwiński však naznačuje, že ak máte dáke pochybnosti o týchto dvoch rozšíreniach, jednoducho si počkajte, kým nevýjdu recenzie a potom sa sami rozhodnite, či chcete investovať, alebo nie.

“Na konci vývoja samotného Witchera 3, sa náš tím rozhodol vytvoriť dve nové, naozaj obrovské príbehové rozšírenia vo svete Witchera. Pamätáme si časy, kedy rozšírenia, expanzie, priniesli do hier naozaj rozumnú porciu materiálu. Preto my, ako hráči, chceme tieto časy navrátiť a držať sa tejto myšlienky. V minulosti sme sa vyjadrili, že ak už prinesieme dáke rozšírenia, budú musieť naozaj stáť za vaše peniaze a myslíme si, že týmito expanziami splníme presne to, čo sme povedali.”

“Chceme aby ste vedeli, že ak máte o rozšíreniach čo i len malé pochybnosti, nekupujete ich už teraz a počkajte si na prvé recenzie a podľa nich sa rozhodnite.”

Musíme skonštatovať, že takéto vyjadrenia od CD Projekt Red sa nám veľmi páčia a u nás v redakcií nepochybujeme o kvalite, ktorú nám rozšíreniami poliaci prinesú do perfektného Witchera 3.

 

Zdroj: Polygon, Vlastný.

Komentuj!