Register

A password will be e-mailed to you.

Originálnych projektov nie je nikdy dosť. Práve najnekonvenčnejšie nápady pritom častokrát nachádzame v indie tvorbe. Medzi takéto záležitosti sa radí aj novinka s názvom Highwater. Pútavý titul nám umožní bojovať o svoju vlastnú existenciu v rámci zaplavujúceho sa sveta.

Demagog Studio nie sú nováčikmi na poli herného vývoja. Je však pravdou, že ešte stále čakajú na svoj veľký hit, ktorý by ich masívne preslávil v mainstreamovej sfére. Napriek tomu nám doručili hneď niekoľko atraktívnych titulov (Wonderputt Forever, Homebody), tým pádom medzi početnou komunitou nadšencov jednoznačne a nespochybniteľne rezonujú.

V tomto konkrétnom prípade pôjde o adventúru primárne sa orientujúcu na exploráciu prostredia. Tu a tam síce nájdete súš, väčšina prostredia je však tvorená vodou, čo znamená, že cestujete prostredníctvom neútulného člnu. Samozrejme, autori sa snažia rozprávať aj príbeh hrdinov, čo už naznačuje samotná ukážka trvajúca jednu minútu. V prípade, že vás zaujíma ako by si civilizácia viedla ak by bola naša planéta zaplavená, povie vám to práve Highwater. Ako zaujímavosť môžeme zmieniť, že v jednej pasáži sa objaví aj Charles Chaplin.

Highwater oficiálne vychádza štrnásteho marca 2024. Titul bude dostupný na osobných počítačoch, konzolách PlayStation 5, PlayStation 4, Nintende Switch. Nechýba ani verzia pre Xbox One, Xbox Series S a Xbox Series X. Budete venovať tomu zaujímavému projektu svoj čas, prípadne siahnete po niečom odlišnom?

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky