Register

A password will be e-mailed to you.

Falošná “E3”, i ak by sme mohli nazvať aktuálne obdobie, ktoré minulý týždeň odštartovala Sony s najnovšou epizódou State of Play. Tento týždeň oznámenia a prezentácie pokračujú, pričom asi najočakávanejšia prezentácia bude v nedeľu, kedy sa v zhruba hodinu a pol dlhej showcase o slovo prihlási Xbox a Bethesda. Štvrtková noc patrila prezentácii Summer Game Fest Geoffa Keighleya, no povedať mal čo-to i Devolver Digital. Poďme sa teda pozrieť, aké novinky sme sa dozvedeli.

  • Počas prezentácie Summer Game Fest bola oznámená hra Aliens: Dark Descent. Pôjde o izometrický akčný počin pre jedného hráča, pričom vydanie je naplánované na budúci rok pre PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One.
  • V rámci prezentácie Summer Game Fest sa ukázal aj očakávaný titul Marvel’s Midnight Suns. Nový trailer prezradil podrobnosti o príbehu a zároveň aj dátum vydania, ktorý znie 7. október tohto roku.
  • Nová ukážka z Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge odhalila, že retro beat-’em-up titul od Tribute Game a Dotemu vyjde už budúci týždeň, a to 16. júna. Dozvedeli sme sa i to, že medzi postavami nebude chýbať ani Casey Jones a hra ponúkne aj kooperatívny režim pre šiestich hráčov. Navyše, predplatitelia Xbox Game Pass hru v deň vydania nájdu v katalógu hier.
  • Štúdio Bloober Team predstavilo v rámci včerajšej prezentácie hororovú hru Layers of Fears. Nejde o tretí diel populárnej série, ale o reimagináciu doterajších titulov, ktorá má na príbeh vrhnúť nové svetlo. Vraj i názov je opodstatnený, no či nejde iba o plané reči zistíme v úvode budúceho roku na PC, PS5 a Xbox Series X|S. Novinku bude poháňať Unreal Engine 5.
  • Po desiatich rokoch sa na Summer Game Fest opätovne predstavila sci-fi hororová hra Routine. Atmosférický počin zatiaľ nemá dátum vydania, no vieme aspoň to, že dorazí na PC, Xbox Series X|S a Xbox One, pričom v deň vydania dorazí do ponuky Xbox Game Pass.
  • Coffee Stain North oznámili prostredníctvom zábavného traileru parodujúceho Dead Island 2 svoj nový titul, ktorým je Goat Simulator 3. Áno, číslo 2 vývojári preskočili, nič vám neuniklo. Ak máte tento titul radi, nový prírastok dorazí na jeseň na každú aktuálnu platformu okrem Nintenda Switch. Tento raz bude dostupný aj online multiplayer, no snáď bude noviniek viac.

  • Záver prezentácie Sumer Game Fest patril The Last of Us. Remake prvého dielu nazvaný The Last of Us Part I síce unikol predčasne, no videli sme aj prvý záber z pripravovaného seriálu pre HBO Max a concept art z multiplayerového titulu, o ktorom sa dozvieme viac budúci rok. Bude však obsahovať príbeh, nové postavy a presunieme sa do inej časti Spojených štátov.
  • Budúcoročný Summer Game Fest už bude za prítomnosti divákov, tak ako bolo zvykom pred pandémiou. Aspoň taký je plán, no ako sa situácia vyvinie je zatiaľ vo hviezdach.
  • Vydavateľ Devolver Digital i tento rok ponúkol svoju showcase, ktorá okrem bláznivých scén ponúkla hry ako Cult of the Lamb (vyjde 11. augusta na všetky možné platformy, demo už je dostupné na Steame), Anger Foot (vyjde 2023, no demo už je taktiež na Steame), Skate Story (2023), The Plucky Squire (2023) a i zmienku o titule Card Shark, ktorý vyšiel 2. júna a pozbieral výborne hodnotenia v recenziách.

Komentuj!