Register

A password will be e-mailed to you.

Desiata Xzone Edícia nie je výnimočná iba jubilejnou číslovkou. Prvýkrát v tomto zberateľskom balení totiž vychádza hra od slovenských tvorcov. HeistGeist od štvorčlenného bratislavského tímu Doublequote Studio sa dočká tradičnej nádielky fyzických bonusov a vyjde súčasne s digitálnou verziou tento rok na jar.

HeistGeist je 2D RPG s ťahovými kartovými súbojmi, ktoré sa inšpiruje z kultových cyberpunkových klasík a aj slávnych “heist movies” typu Dannyho parťáci a série Mission Impossible. Na rozdiel od iných žánrových diel, odohrávajúcich sa prevažne v amerických lokáciách, je HeistGeist zasadený do strednej Európy. Mesto Istrocity, inšpirované Bratislavou budúcnosti, je hlavným útočiskom skúsenej zlodejky Alex, ktorej sa posledná prácička poriadne zvrtne. Musí tak uniknúť korporátnym zabijakom a spoločne s partiou podivných postavičiek zosnovať plán na najväčšiu lúpež svojej kariéry.

„Po vhodnej slovenskej hre do edície sme pokukovali už pekne dlho a HeistGeist sa ukázal ako perfektný kandidát. Už prvotina autorov – Blood will be Spilled – dokázala, že táto partia vie robiť vizuálne aj príbehovo pôsobivé indie hry,“ komentuje spolumajiteľ Xzone, Martin Schovanec. „Komiksová štylizácia, cyberpunková estetika a dystopická architektúra vytvára nápaditú atmosféru, od ktorej sa mi v kombinácii s chytľavými kartovými mechanikami ťažko odchádza. Len si skúste demo,“ doplňuje Jan Bobrovský, editor Xzone Edice.

Hra ponúkne nielen zostavovanie balíčka a kartové súboje, ale aj hackovanie. Aj to má originálne kartové prevedenie „Dôležitou súčasťou, ako heistového, tak aj cyberpunkového žánru je hacking zabezpečšných systémov. Preto sme dlho premýšľali, ako ho v našej hre spracovať tak, aby nebol len minihrou, ale regulérnou hernou mechanikou. Berúc si inšpiráciu z hier ako Android: Netrunner alebo nových hier zo série DeusEx sme sa snažili vytvoriť čiastočne unikátnu kartovú puzzle mechaniku, kde pomocou kariet predstavujúcich rôzne programy a vírusy hráč preniká hlbšie do siete, aby získal citlivé dáta alebo kritické prístupy. A to všetko je ešte zabalené do tematiky slovanskej a severskej mytológie,“  hovorí Ivan Kozmon z Doublequote Studio.



Fyzická edícia HeistGeist dorazí k zberateľom a fanúšikom na jar tohto roku. Finálny dátum bude ešte upresnený. Desiata Xzone Edícia aj tentoraz ponúkne mini-artbook s množstvom zaujímavostí o vývoji a množstvo bonusov, vrátane psej kolegyne Lujzy. Hráči sa navyše môžu tešiť na českú lokalizáciu formou titulkov.

Predobjednávky na Xzone.sk práve odštartovali.

Autori: Doublequote Studio
Distribúcia: Xzone
Rozmery: 148×210 mm, cca 45 stran
DMOC: 21,99 €
Predpokladaný termín: Máj 2023

Obsah balenia
– Steam kľúč na stiahnutie hry HeistGeist
– zberateľské balenie s mini-artbookom
– plagát s mapou hry
– 4x originálna litografia
– papierové mini-standee Lujzy
– samolepky

Komentuj!