Register

A password will be e-mailed to you.

Horor Until Dawn patrí medzi veľmi fajn kúsky v portfóliu PlayStationu a vývojárov zo štúdia Supermassive Games. Hra z roku 2015 sa dodnes radí medzi to najlepšie v rámci svojho žánru, a preto sa nemožno čudovať, že práve tento titul v PlayStation oprášia a ponúknu nám ho opäť.

Zmodernizovaný Until Dawn však už má na starosti iné štúdio, konkrétne vývojári z Ballistic Moon. Tento raz však nedôjde iba na preleštenie textúr, predsa len, od pôvodného vydania ubehlo už dosť času. Zmení sa totiž celý engine, pôvodný Decima engine tento raz nahradí Unreal Engine 5, pričom nové budú aj animácie. Hra síce je postavená na pôvodných základoch, no prepracovaná takzvane od podlahy.

Najväčšiu zmenu však bude predstavovať zmena pohľadu, vývojári totiž dali zbohom fixným kamerám a stavili na kameru z pohľadu tretej osoby. To znamená, že sa na udalosti budeme môcť pozrieť detailnejšie a užijeme si viac prostredia, nakoľko budeme môcť lepšie preskúmavať zákutia Blackwood Mountain. Zvuk tiež prešiel rozsiahlou revíziou a hra bude obsahovať novú hudbu od legendárneho hororového skladateľa Marka Korvena. Táto modernizácia skrátka vyzerá na prvý pohľad nádejne. Ak všetko dobre dopadne, zahráme si skvelý horor ešte lepší než kedysi. Na výsledok nebudeme čakať dlho, hra totiž vyjde na PS5 a PC ešte tento rok.

Zdroje: State of Play, PlayStation.Blog

Komentuj!