Register

A password will be e-mailed to you.

Na minuloročnom Gamescome sa predstavila novinka od autorov Until Dawn, ktorá ponesie názov Man of Medan. Bude sa jednať o prvý herný projekt, spadajúci do takzvaného The Dark Pictures Anthology. Pokiaľ je vám tento názov neznámy, vedzte, že ide o videoherné hororové univerzum, v ktorom budú vychádzať príbehové počiny, pravdepodobne kratšieho rozsahu, nakoľko tvorcovia zo štúdia Supermassive Games sa nechali počuť, že majú v pláne viac ako desiatku podobne ladených projektov. Najnovšie Man of Medan predstavil zaujímavú možnosť kooperácie. 

Kooperačné režimy sú nám všetkým dobre známe. Namiesto klasického osamoteného sekania protivníkov, sa k vám pripojí ďalší herný kolega a následne bojujete spolu. Niektoré počiny obsahujú kampane, ktoré spoluprácu ďalšieho hráča priamo vyžadujú, iné sú na takúto hrateľnosť dokonca vytvorené. Azda jediným projektom, ktorý si bez ďalšieho hráča nezahráte, je minuloročný A Way Out, akčná adventúra o netradičnom úniku z väzenia. Veľmi dôležitou zložkou však bolo filmové stvárnenie celého projektu, pričom na rovnakom aspekte stojí i kooperácia Man of Medan.

Klasickejšieho strihu je skôr online režim, v ktorom môžete hrať s neznámym hráčom, prípadne aj s niekým, koho už poznáte. Zo zverejneného traileru sa zdá, že každý bude istým spôsobom prežívať vlastné dobrodružstvo, no v prípade, že sa postavy v určitom bode deja stretnú, spoločne ovplyvňujú príbeh a tým pádom sa môžu zabiť. To je rozhodne zaujímavá inovácia, keďže myslenie hráča je predsa len nevyspytateľné a kedykoľvek vás svojím neuváženým krokom môže zanechať v problémoch. Otázne je ako adekvátne a hlavne ako často budú vývojári niečo podobné využívať. Minimálne z teoretického hľadiska sa však jedná o výborný nápad.

Pre skupinových hráčov je k dispozícii akýsi filmový mód. Ten umožňuje hranie až pre piatich hráčov, ktorí spoločne prežívajú jednotlivé desivé udalosti. Je teda jasné, že sa hráči budú striedať a všetci súčasne neovládajú svoje postavy. Môžu však v akomkoľvek momente zomrieť a hra tak pre nich končí. Samotný trailer naznačuje, že Man of Medan nebude príliš dlhý, nakoľko by ste ho spolu s ďalšími potencionálnymi hráčmi mali prejsť za jeden večer a užiť si tak noc plnú strachu. Kooperačný mód je pomerne atraktívny, pričom by mohol nalákať aj na opätovné hranie, kedy sa napríklad budete snažiť zachrániť všetky postavy, alebo možno nájsť skryté zakončenia príbehu.

Ako táto záležitosť nakoniec dopadne uvidíme už budúci mesiac, respektíve v jeho samotnom závere. Titul totiž vychádza presne 30. augusta 2019, čiže touto poriadne desivou cestou sa rozlúčime s letom. Tešiť sa naň môžu majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One a, pochopiteľne, i PC.

Komentuj!