Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia slávneho dobrodruha menom Indiana Jones sa minulý rok dočkali záverečného filmu, minimálne teda s Harrisonom Fordom v hlavnej úlohe, i keď nateraz by malo ísť o absolútne uzatvorenie filmovej ságy. Ford sa mal v úlohe Jonesa predstaviť naposledy, no po Xbox Developer_Direct vieme, že tomu tak úplne nebude, keďže tvár ikonickej postavy bude aj v hre nosiť jeho podobizeň.

Hra Indiana Jones and the Great Circle bude zasadená medzi filmy Dobyvatelia stratenej archy a Posledná krížová výprava, pričom pôjde o dobrodružstvo z pohľadu prvej osoby určené pre jedného hráča (hoci pri niektorých pasážach sa kamera presunie do 3rd person pohľadu), ktoré nás zavedie na cesty po celom svete, odhaľujúc stopy a riešiac starodávnu záhadu. Cesty nás zavedú od posvätných sieni Vatikánu, suchých púští Egypta, až po bujné a ponorené chrámy v Sukhothai či ľadové vrcholy Himalájí.

Naša hra je o tom, že vás postaví do topánok ikonického hrdinu,” hovorí dizajnový riaditeľ Jens Andersson. “Keďže je hra väčšinou z pohľadu prvej osoby, máte šancu skutočne sa stať Indym. Prvá osoba vás robí súčasťou tohto sveta – umožňuje vám preskúmať a zažívať veci intímnejšie. Čo urobíte, keď budete do tejto dobrodružnej výpravy vhodení len s vašimi vedomosťami a bičom? Svet Indiana Jonesa je plný záhad za každým rohom, kde súperíte s časom a prevyšujete svojich nepriateľov, zatiaľ čo lovíte artefakty.”

Z prístupu k vytváraniu unikátnych a vierohodných príbehov a postáv, až po prehnané a nezabudnuteľné prostredia, je podľa Bethesdy štúdio MachineGames ideálne na prenesenie Indiany Jonesa do moderných videohier.

Je to ako dve časti skladačky, ktoré sa tak dobre hodia k sebe,” hovorí senior animátorka Rebecca Elfström Hidén. “Máme veľké, niekedy šialené nápady, ktoré sa na papieri zdajú divoké, ale dobre sa hodili k franšíze. Máme tu úžasné dobrodružstvo, ktoré preniká do srdca postavy a kladie dôraz na veci, aké si ľudia na Indym zamilovali, a potom máme tieto veľké, komplexné prostredia, ktoré sa do všetkého veľmi dobre hodia. Naša DNA a piliere Indiany Jonesa sa prirodzene spojili.

Tím sa už nemôže dočkať, až svet uvidí viac toho, na čom pracovali. Všetci v MachineGames majú svoje vlastné dôvody, prečo je Indy pre nich taký dôležitý. Je to pocit účasti na veľkom dobrodružstve a spomienky na to, ako vyrastali a sledovali filmy so svojimi rodinami. Pre niektorých ide dokonca o to, prenášať tú lásku a tie momenty na svoje vlastné deti.

V MachineGames je veľa fanúšikov Indiany Jonesa. Väčšina z nás vyrástla s Indym a zamilovala sa do filmov a postavy, keď sme boli mladí. Máme jednoducho puto s postavou, ktoré sa datuje desaťročia dozadu,” súhlasí herný riaditeľ Jerk Gustafsson. “Ale aj keď ste nevyrástli s Indianou Jonesom, poznáte Indianu Jonesa. Je to typ hrdinu, s ktorým sa dá stotožniť a pravý dobrodruh. To je odkaz, ktorý chceme zdieľať, byť jeho súčasťou a chceme vytvoriť niečo zaujímavé a autentické.”

Zatiaľ síce nevieme kedy presne Indiana Jones and the Great Circle vyjde, no má sa tak stať ešte tento rok. Titul dorazí na PC a Xbox Series X|S, pričom, pochopiteľne, bude odo dňa vydania súčasťou knižnice predplatného Xbox Game Pass.

Zdroje: Xbox Developer_Direct, Xbox Wire, Bethesda

Komentuj!