Register

A password will be e-mailed to you.

Už dlhšiu dobu sa špekulovalo, že Naughty Dog pripravuje remaster The Last of Us Part II. Špekulácie hovorili o takzvanej Director’s Cut edícii, ktorá mala okrem pôvodnej hry priniesť aj obsah, ktorý kedysi skončil “v koši”. A hoci režisérska verzia sa minimálne podľa názvu nekoná, nový obsah predsa len dorazí.

V prvom rade môžeme prezradiť, že The Last of Us Part II Remaster dorazí na PlayStation 5 už 19. januára. Hru si tak budeme môcť zahrať relatívne skoro po oznámení, čo vítame, pričom z pohľadu Sony ide o vcelku rozumný krok, keďže počas januára nebude na hernej scéne až tak rušno.

Bez ohľadu na to, či ste už hrali alebo dokonca dosiahli na platinovú trofej The Last of Us Part II na PlayStation 4, prípadne ste sa iba nedávno pustili do The Last of Us Part I na PS5/PC a chcete pokračovať v príbehu, Part II Remastered ponúkne novým aj navrátivším sa hráčom množstvo dôvodov, prečo sa vrátiť k príbehu, ktorý pre štúdio Naughty Dog, aspoň podľa článku na PlayStation.Blog, toľko znamená. Pútavá kampaň sa vracia spolu s technologickými vylepšeniami, novými režimami a novými prvkami zo zákulisia, ktoré prehĺbia pochopenie tvorby druhej časti.

Hlavnou novinkou je úplne nový rogualite režim s názvom No Return, ktorý je navrhnutý tak, aby hráčom umožnil preukázať svoju odvahu v náhodných stretnutiach a zažiť boj v The Last of Us Part II ako nikdy predtým. Režim obsahuje množstvo hrateľných postáv, z ktorých si môžete vybrať – niektoré budú hrateľné prvýkrát, no a každá z nich má svoje vlastné vlastnosti, ktoré sa hodia pre rôzne herné štýly. Samozrejmosťou je získavanie zručností, vylepšovanie postáv, customizácia a podobne. Viac o režime sa dozvieme s blížiacim sa vydaním, no už teraz ide bezpochyby o zaujímavú novinku.

Pre tých, ktorí si obľúbili časti s hrateľnou gitarou pripravili Naughty Dog nový režim Guitar Free Play, ktorý umožní brnkať na struny množstva odomykateľných nástrojov, používať zvukové FX pedále na moduláciu vášho vystúpenia a hrať za rôzne postavy v rôznych herných lokalitách, aby ste si mohli prispôsobiť náladu a atmosféru svojho setu. Ak ste na internete videli nejaké pôsobivé výkony v hraní na gitaru v základnej verzii TLoU Part II, po vydaní remasteru určite uvidíme omnoho zaujímavejšie kúsky.

Do hry autori tento raz zahrnuli aj novo nahraný režisérsky komentár k jednotlivým scénam kampane od režiséra Neila Druckmanna, hlavnej scenáristky Halley Gross a hercov Troya Bakera, Ashley Johnson a Laury Bailey. Zišli sa, aby ponúkli pohľad na príbeh a jeho postavy, ktoré pre tím a aj fanúšikov toľko znamenajú. Vývojári veria, že fanúšikovia v´daka tomu ešte lepšie pochopia prístup tímu k tomuto príbehu a prečo sa veci vyvinuli smerom, ktorým sa ubrali.

The Last of Us Part II Remastered bude mať aj vylepšenú grafiku vrátane natívneho výstupu v rozlíšení 4K v režime Fidelity Mode, rozlíšenia 1440p v režime Performance Mode, možnosť odomknúť framerate pre televízory podporujúce VRR, zvýšené rozlíšenie textúr, zvýšenú vzdialenosť Level-of-Detail, vylepšené tiene, vzorkovacú frekvenciu animácií a mnoho ďalších zlepšení. To všetko oživí svet príbehu druhej časti v bohatších a plynulejších detailoch, od zasnežených hôr Jacksonu vo Wyomingu až po daždivú mestskú krajinu Seattlu vo Washingtone, čo by malo prispieť k tomu, že prvá návšteva alebo opätovná cesta zložitými cestami Ellie a Abby bude ešte pútavejšia než kedysi na PS4. Samozrejmosťou budú zlepšené časy načítavania, podpora haptickej spätnej väzby bezdrôtového ovládača DualSense a integrácia adaptívnych triggerov, aby sa hráči lepšie ponorili do každého momentu boja a prieskumu.

Odomykateľný režim Speedrun, ktorý bol súčasťou The Last of Us Part I, sa objaví aj v Part II Remastered a umožní hráčom zverejňovať svoje najlepšie časy. Po The Last of Us Part I obsahuje The Last of Us Part II Remastered možnosť odomknúť aj bonusové skiny pre Ellie, Abby a ich zbrane, čo ocenia najmä priaznivci fotorežimu. Niektoré je možno vidieť v ukážke priloženej vyššie. Keď už hovoríme o fotorežime, autori pripravili aj niekoľko doplnkov, ktoré môžu poznať hráči hry The Last of Us Part I, ako napríklad dynamické osvetlenie, funkcie Frame Forward a Gaze Direction, ako aj nové rámčeky a logá.

Nakoniec dobrá správa pre existujúcich majiteľov hry The Last of Us Part II na PlayStation 4. Pri spustení predaja budete môcť za 10€ upgradnúť na digitálnu verziu The Last of Us Part II Remastered a navyše budete môcť aj importovať svoje ukladacie súbory z pôvodnej hry, takže nebude nutné začínať od nuly. Upgrade síce nebude zadarmo, čo asi mnohých nepoteší, no netreba v tomto prípade zabúdať na nový obsah, ktorý bude hoden uvedeného poplatku.

Čo už nepoteší je, že zberatelia u nás nebudú mať možnosť zakúpiť si limitovanú W.L.F. edíciu, ktorá pôjde kúpiť iba cez obchod PlayStationu, ktorý k nám tovar nedoručuje. Samozrejme, dá sa to obísť, no to už bude za dodatočné náklady. Pokochať sa však môžete aspoň skrz obrázok nižšie.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!