Register

A password will be e-mailed to you.

Už nejakú dobu bolo zrejmé, že Sony predstaví nový model PlayStation 5, ktorý bude menší (o viac ako 30%), štíhlejší a ľahší. Tak sa aj stalo. Tento raz však po vzore predošlých generácií nedostaneme PS5 Slim, pôjde jednoducho o náhradu pôvodného modelu, ktorý sa prestal vyrábať a ak sa vám dizajnovo pozdáva viac, treba si ho zaobstarať dovtedy, pokiaľ je skladom. Je tu predsa len niekoľko zmien, ktoré stoja za zmienku.

Azda najvýraznejšou zmenou je odnímateľné disková mechanika, takže ak aj si zakúpite digitálny model, budete si môcť neskôr dokúpiť mechaniku zvlášť a urobiť z digitálnej verzie štandardnú. Hoci bude digitálny model stáť 449.99€ a štandardný 549.99€, to jest rozdiel 100€, samostatne vás vyjde mechanika na 119.99€, takže to bude s príplatkom.

Ešte bizarnejšia je však situácia s vertikálnym stojanom, ktorý už nebude v balení, tam nájdete iba stojan na horizontálne položenie PS5. Ak si budete chcieť konzolu postaviť, stojan si budete musieť kúpiť za 29.99€. Mal by však byť kompatibilný so všetkými modelmi PS5, takže ak chcete tento novší a elegantnejší k pôvodnému modelu, nemal by to byť problém. Potešujúcou zmenou je nárast veľkosti interného úložiska, ktoré bude po novom 1TB.

Ako môžete vidieť, iné budú aj bočné kryty. Nový model bude mať štyri samostatné kusy, pričom horné diely budú lesklé a spodné pre zmenu matné. V úvode roku 2024 by mali do predaja doraziť aj náhradné kryty v iných farbách, zatiaľ sa hovorí o čiernej farbe v matnej úprave a nedávno oznámenej Deep Earth kolekci farieb – Volcanic Red, Cobalt Blue a Sterling Silver. Cena krytov je stanovená na 54.99€, ďalšie farby dorazia neskôr. Zatiaľ sme však nedostali informáciu o tom, že ak budú predstavené nové farby, či budú dostupné kryty ako pre pôvodný model, tak aj pre zmenšený, alebo iba pre novú revíziu, z čoho by však desiatky miliónov majiteľov staršieho modelu asi nemalo veľkú radosť.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!