Register

A password will be e-mailed to you.

Vo výberoch najlepších titulov súčasného kalendárneho obdobia sa nepochybne objaví záležitosť zvaná Baldur’s Gate 3. Čistokrvné RPG, ktoré sa stalo absolútnym hitom na osobných počítačoch a aktuálne, podľa všetkého, dominuje i konzolovej sfére. Formou atraktívneho launch traileru láka nielen na tradičné vydanie, no aj na skorý prístup do hrania.

Na projekt sa upieralo mnoho očí, najmä teda tie patriace fanúšikom role playing titulov. Hype bol rozhodne nemalý, no podľa celosvetových názorov kritiky i hráčov ide o fantastický projekt, ktorý vychádza zhruba raz za päťročnicu. Či už ide o tradičnejší súbojový systém, príbehové rozprávanie alebo obrovské možnosti v rámci ovplyvňovania naratívnej línie, vo všetkých týchto aspektoch tretie Baldur’s Gate priam exceluje. Koniec koncov, metascore o hodnote deväťdesiatich šiestich percent hovorí samé za seba, ohlasy bežných používateľov sú pritom nemenej pozitívne.

Baldur’s Gate 3 oficiálne vychádza 6. septembra 2023. Na počítačoch sa síce objavil už pred jedným mesiacom, avšak na konzolách PlayStation 5 sa dostanete až v tento dátum. Early Access prístup však beží už niekoľko dní, takže najväčší fanúšikovia nepochybne preskúmali aspoň nejakú časť masívneho RPG projektu. Ako vnímate titul vy? Pustíte sa do jeho fantasy kútov alebo vás podobné žánrové projekty príliš nelákajú? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom dostupných komentárov.

Komentuj!