Register

A password will be e-mailed to you.

Už nejaký ten piatok vieme, že Sony chystá nové príslušenstvo k PlayStation 5. V prvom rade ide o streamovacie zariadenie s pracovným názvom Project Q, no zabudnúť nesmieme ani na nové slúchadlá, ktoré by v porovnaní s PULSE 3D mali ponúknuť lepší komfort a i zvuk. Po kratučkom oznámení k nám konečne začínajú prichádzať aj prvé podrobnosti.

Zabudnite na Project Q, odteraz už iba PlayStation Portal. Remote Play zariadenie nemožno považovať za nový handheld, to si treba uvedomiť ihneď na začiatku, nakoľko ide o produkt, ktorý má umožniť užívať si hranie hier na vašej PS5 skrz domácu Wi-Fi v prípade, ak máte obsadený televízor. Na používanie je potrebný širokopásmový internet Wi-Fi s rýchlosťou aspoň 5 Mbps, no pre lepší zážitok z hry sa odporúča vysokorýchlostné pripojenie s rýchlosťou aspoň 15 Mbps. Rozlíšenie 1080p, 8″ displej, 60 snímkov za sekundu, 3.5mm audio jack a všetky vymoženosti DualSense ovládača, to je v skratke PlayStation Portal, ktorý si ešte tento rok budeme môcť kúpiť za 219.99€. Zariadenie neumožní vzdialene hrať hry určené pre PS VR2 a ani tituly streamované skrz predplatné PlayStation Plus, čo je obrovská škoda, no čo sa dá robiť.

Okrem prvých detailov o PlayStation Portal sme sa dočkali aj informácií o nových slúchadlách, ktoré si budeme môcť zakúpiť. Ide o modely PULSE Elite a PULSE Explore.

Pulse Elite bude nová bezdrôtová náhlavná súprava, ktorá ponúkne bezstratový zvuk a je vybavená výsuvným mikrofónom s funkciou potlačenia šumu za pomoci umelej inteligencie, ktorá dokáže filtrovať zvuky z okolia. Súčasťou výrobku bude aj nabíjací záves na pohodlné nabíjanie a skladovanie.

Pulse Explore budú prvé PlayStation bezdrôtové slúchadlá do uší, ktoré poskytnú prvotriedny prenosný zvuk s dvojitým mikrofónom a technológiou potlačenia šumu za pomoci umelej inteligencie, ktorá dokáže filtrovať zvuky z okolia. Slúchadlá taktiež prinesú bezstratový zvuk a dodávané budú s nabíjacím puzdrom.

PULSE Elite a PULSE Explore budú prvými audio zariadeniami PlayStation, ktoré využívajú špeciálne navrhnuté planárne magnetické meniče pre audiofilský zážitok z počúvania, ktorý sa bežne vyskytuje v prémiových slúchadlách pre profesionálnych zvukárov. S PULSE Explore PlayStation teší, že budú jedna z prvých spoločností, ktoré poskytnú bezdrôtové slúchadlá pre masový spotrebiteľský trh s využitím technológie planárnych magnetických meničov.

A teraz k cenám. Headset PULSE Elite bude k dispozícii za 149.99€ a Pulse Explore pre zmenu za 219.99€. Ďalšie podrobnosti vrátane termínu začatia predobjednávok a dátumu uvedenia na trh budú zverejnené čoskoro. Na PlayStation.Blog ešte nájdete aj informácie o tom, ako sa slúchadlá budú pripájať k PlayStation Portal a či poskytujú možnosť pripojiť sa k viacerým zariadeniam súčasne, takže ak vás novinky z dielne PlayStation zaujali, môžete zamieriť na priložený odkaz.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!