Register

A password will be e-mailed to you.

Jeseň minulého roka ponúkla hráčom na osobných počítačoch pomerne zaujímavý zážitok zasadený do atraktívneho fantasy stredoveku. Lost Eidolons bol debutovým projektom autorov z Ocean Drive Studio, ktorému sa snáď až prekvapivým spôsobom podarilo získať si hráčsku pozornosť. Teraz špecifický titul prichádza i na konzoly.

Môžeme hneď na úvod prezradiť, že deň D je momentálne (a zrejme už nemenne) stanovený na dvadsiateho štvrtého augusta 2023. Práve vtedy Lost Eidolons dorazí na platformy PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Na čo presne sa môže konzolové zastúpenie moderného gamingu pripraviť?

V prvom rade na veľmi kvalitnú ťahovú záležitosť, ktorej zasadenie evokuje špinavý stredovek. Pompézne hrady, oceľové meče, plátové zbroje. To všetko v detailnom spracovaní a s pomerne šikovným okom pre mnohé detaily. Každopádne, bojové polia sú tradične rozdelené do štvorcov, kde každý jeden reprezentuje konkrétny krok. Na výber máte samozrejme ako útok, tak i defenzívu, pričom možno zdôrazniť, že jednotlivé seknutia alebo bodnutia disponujú aj peknými animáciami.

Okrem toho sú pre hráčov pripravené i situácie, v ktorých musí z pohľadu tretej osoby explorovať rôzne lokácie alebo nadväzovať kontakt so sprievodnými postavami. Podľa dobových PC recenzií ide o kvalitný mix naratívneho rozprávania a masívnych súbojov, pri ktorých spravidla velíte hneď niekoľkým jednotkám. Ak preto bažíte po takomto projekte (a patríte medzi striktných konzolových hráčov), už čoskoro bude váš smäd ukojený.

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky