Register

A password will be e-mailed to you.

Mesiac august patrí v tomto roku rozhodne medzi tie silnejšie, aspoň čo do ponuky videoherných titulov. My sme sa dnes pozreli na tie najzaujímavejšie, tie, ktoré majú potenciál zaradiť sa medzi hity tohto roka. Čo nás teda čaká v tohtoročnom auguste?

Baldur’s Gate III
Žáner: RPG
Platformy: PlayStation 5 a PC
Vývojár: Larian Studios
Dátum vydania: 3. august 2023

Očakávané pokračovanie vskutku legendárnej série Baldur’s Gate od štúdia Larian sa objavilo v Early Access verzii ešte 6. októbra 2020, odkedy bývalo neustále a prakticky až doteraz modifikované a obohacované o nový, dodatočný obsah. Baldur’s Gate je kolosálnym RPG počinom, ktorý, ako sme vás nedávno informovali, ponúkne až 17 000 koncov a stovky hodín cutscén. Najväčšou zmenou oproti predchádzajúcim dvom dielom nebude absencia slávneho Infinity Enginu (miesto neho sa tvorcovia rozhodli postaviť svoj titul na Divinity 4.0 engine), ale práve nahradenie real-time súbojov s pauzou plnohodnotným ťahovým systémom. Chýbať samozrejme nemôže ani kooperačný režim, ktorý tu bude k dispozícii pre tých hráčov, ktorí preferujú tímové hranie.

Baldur’s Gate III ponúkne dvanásť tried a jedenásť rás, priamo prevzatých z Príručky pre hráčov D&D. Vaša postava, ktorú si môžete vytvoriť presne podľa vlastných preferencii vrátane pozadia a osobného príbehu, sa mení na monštrum. Táto premena, hoci si vyberá svoju daň, so sebou zároveň prináša ohromnú moc, ktorá vám v konečnom dôsledku pomôže prežiť. Sotva treba dodávať, že Baldur’s Gate III prinesie rozsiahly svet, plný monštier, pokladov, postáv, dialógov, jaskýň, miest, zrúcanín a tajomstiev, presne tak, ako sme v prípade hier zo sveta Forgotten Realms navyknutí.

Atlas Fallen
Žáner: Akčné RPG
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC
Vývojár: Deck13
Dátum vydania: 10. august 2023

Atlas Fallen je unikátna akčná RPG hra z pohľadu tretej osoby, ktorá ponúka jedinečný fantasy svet a možnosť vytvoriť si vlastnú postavu. Ako hráč budete vybavení starobylou rukavicou, ktorá vám umožní manipulovať s pieskom a s jeho pomocou si nabíjať zbrane. Atlas Fallen ako správne RPG vám ponúkne viacero otvorených regiónov, ktoré samozrejme budete môcť ľubovolne skúmať. Herný svet bude zaplnený veľkým množstvom vedľajších úloh, aktivít a druhov nepriateľov. Titul okrem štandardného singleplayerového modu ponúkne aj kooperatívny režim pre dvoch hráčov. Súbojový systém, takzvaný centric combat, by mal byť kombináciou God of War a Nier Automata.

Celý dej sa bude odohrávať na piesočnatej planéte, kde vládne otrokárskou rukou boh Slnka, zneužívajúci zotročené obyvateľstvo na ťažbu vzácneho materiálu menom Essence. Neprekvapí, že váš protagonista bude jedným z otrokov, ktorý náhodou nájde vyššie zmienený rukavicu, ktorá ho oslobodí od pracovných pút a dá mu dostatok síl na útek. No táto rukavica nie je v neporušenom stave, a tak vašou úlohou bude nájsť roztrúsené kúsky tohto artefaktu a napokon oslobodiť zotročené obyvateľstvo.

Immortals of Aveum
Žáner: Akčná hra z pohľadu prvej osoby
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Ascendant Studios
Dátum vydania: 22. august 2023

Immortals of Aveum obohacuje mechaniky strieľačiek typu Call of Duty o fantasy prvky. Odohráva sa vo svete Aveum, v ktorom je zdrojom všetkého mágia. Tri druhy sily prúdia krajinou a sú životne dôležité pre všetkých a pre všetko. Poháňajú ekonomiku, uľahčujú cestovanie a mnoho ďalšieho, takže nečudo, že všetkých tamojších päť kráľovstiev chce magickú túto moc pre seba a výsledkom je nekonečný konflikt.

Na scénu vstupuje hlavný hrdina Jak, vzácny druh mága, využívajúci všetky tri magické sily, odlíšené podľa farieb. Spolu s elitnou jednotkou Nesmrteľných chce skoncovať s ambíciami tyranského vodcu Sandrakka a nájsť spôsob, ako by mohli kráľovstvá žiť vedľa seba, čím by ukončil roky trvajúcu vojnu. Počas svojho ťaženia využíva spomínané magické sily. Červené kúzla sa využívajú na ničivé útoky zblízka, modré na útoky na diaľku a zelené podporujú obratnosť a rýchlosť. Nepriatelia sa dajú aj spomaliť, omráčiť, znehybniť, alebo odhodiť a niektorí protivníci budú sami ovládať magickú silu, na ktorú budete musieť reagovať vlastnou mágiou príslušnej farby. Jak mať bude mať k dispozícii 25 kúziel a viac ako 80 odomknuteľných talentov rozdelených do niekoľkých stromov. Počas putovania nájde stovky ručne vyrobených kusov vybavenia, ktoré si bude môcť ďalej vylepšovať a prispôsobovať.

Armored Core VI: Fires of Rubicon
Žáner: Akčné RPG
Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: FromSoftware
Dátum vydania: 25. august 2023

Armored Core VI: Fires Of Rubicon je nový akčný titul zo série Armored Core, využívajúci typickú dynamickú hrateľnosť a obohacujúci sériu o úplne nové prvky. Dej sa odohráva na vzdialenej planéte Rubicon 3, kde bola objavená nová záhadná látka. Očakávalo sa, že táto látka ako zdroj energie vylepší technologické a komunikačné schopnosti ľudstva, avšak namiesto toho spôsobila katastrofu, ktorá pohltila celú planétu a okolité hviezdy plameňmi a búrkami a vytvorila tak systém Burning Star. Zatiaľ čo mimozemské korporácie a odbojové skupiny bojujú o kontrolu nad touto látkou, vy sa musíte infiltrovať na Rubikon ako žoldnier na voľnej nohe a ocitnete sa tak priamo v bojoch proti korporáciám a iným frakciám o túto látku.

V Armored Core VI: Fires Of Rubicon ovládate vysoko mobilné a veľmi dobre prispôsobiteľné mecha roboty a púšťate sa do rýchlych bitiek, v ktorých môžete naplno využívať útočné a obranné manévre na zemi a vo vzduchu na prekonanie nepriateľov.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy
Žáner: 3D plošinovka
Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a PC
Vývojár: Frozenbyte
Dátum vydania: 31. august 2023

V poradí už v piatom pokračovaní plošinovky Trine sa tri tradičné hlavné postavy – čarodejník Amadeus, zlodejka Zoya a rytier Pontius – vracajú, aby sa pustili do nového dobrodružstva v celkovo dvadsiatich úrovniach, ktoré sa budú dať skúmať. Magický svet je samozrejme opäť v ohrození, pričom tentoraz je potrebné poraziť a zničiť armádu mechanických bojovníkov. Rovnako ako v predchádzajúcom diely, aj tu ide o plošinovku v zobrazení 2,5D, kde znovu hlavnú časť hrateľnosti tvorí skákanie, boj a riešenie logických hádaniek s vysokou znovuhrateľnosťou a dynamickou fyzikou. Zároveň Trine 5: A Clockwork Conspiracy opäť ponúkne multiplayer až pre štyroch hráčov, lokálne alebo online.

Takže toto bol náš aktuálny výber tých najlepších videoherných počinov, ktoré na nás prichystal mesiac august. Ak náš výber nezodpovedal vašim požiadavkám, poprípade ak máte iného favorita, o ktorom sme sa nezmienili, pokojne sa môžete vyjadriť v komentároch.

Komentuj!