Register

A password will be e-mailed to you.

Pre prvú generáciu konzol PlayStation vyšlo množstvo skvelých skákačiek, medzi ktoré sa bez pochýb radí aj značka Tomba! (v Európe vyšli obe časti s názvom Tombi!). Tá má dnes kultový status, no po dvoch vynikajúcich hrách vývojári zo štúdia Whoopee Camp ukončili v roku 2000 svoju činnosť a séria tým pádom bola uložená k ľadu. Teraz sa však hrdina s ružovými vlasmi bojujúci proti prasatám vracia.

Vydavateľstvo Limited Run Games totiž počas svojej prezentácie oznámilo, že vydá prvý diel Tomba! pre moderné systémy vďaka ich nástroju s názvom Carbon Engine, ktorý umožňuje portovať staré hry na aktuálne platformy bez väčších obtiaží. V zásade tak asi dostaneme “iba” port, keďže cieľom vývojárov v Limited Run Games pracujúcich na Carbon Engine je, aby hry pôsobili a hrali sa tak, ako v dobe vydania.

PR manažérka Limited Tun Games potvrdila, že sa na porte podieľa aj skúsený veterán Tokuro Fujiwara – režisér, producent a umelecký riaditeľ pôvodnej hry. Tomba! sa však dočká nového soundtracku od skladateľa menom Fujita Harumi. Ten zložil hudbu aj k originálu, takže asi skôr iba opráši overené melódie a nahrá ich znova, no možno si pre fanúšikov nachystá i nejaké prekvapenie. Dozvedeli sme sa i to, že hra nevyjde iba digitálne, k dispozícii totiž bude aj fyzická verzia, čo priaznivci určite ocenia. Hra mieri na PC, PS5, PS4 a Nintendo Switch, o verzii pre Xbox nepadla zmienka.

Zdroje: LRG3 2023 | Limited Run Saves E3 | Summer Games Showcase, Push Square

Komentuj!