Register

A password will be e-mailed to you.

Meno Jeppe Carlsen asi väčšine nepovie veľa, no tituly LIMBO a INSIDE určite väčšina z vás pozná. A práve tento vývojár, hlavný gameplay dizajnér spomínaných titulov, si spolu s kolegom Jakobom Schmidom po odchode zo štúdia Playdead založili Geometric Interactive.

Debutovým počinom štúdia bude hra COCOON, ktorá podľa popisu má zastať pozíciu unikátnej hry v žánri puzzle adventúr, kde každý svet existuje v guli, ktorú môžete nosiť na chrbte. Zorientujte sa v základnej mechanike preskakovania medzi svetmi – ich kombinovaním, manipuláciou s nimi a ich premiestňovaní, aby ste vyriešili zložité hádanky. Dôležitá bude aj interakcia s cudzími prostrediami a biomechanickými zariadeniami, ktoré po sebe zanechala staroveká civilizácia.

Prejdeme sa jedinečnými a rozmanitými biómami, od priemyselných štruktúr až po mohutné organické jaskyne a budeme zisťovať, ako sú navzájom prepojené. Každý svet však chránia mocní strážcovia, ktorým bude nutné čeliť v neľútostných bitkách. Každý jeden súboj bude tým pádom jedinečný a vyžadovať zvládnutie nových mechaník. Podľa najnovšieho traileru a popisov zo stránky hry sa máme na čo tešiť.

Hra dostala počas Annapurna Interactive Showcase 2023 trailers dátumom vydania, ktorý bol stanovený na 29. september. V tento deň COCOON zamieri na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a aj Nintendo Switch. Navyše, titul mieri aj do katalógu Xbox Game Pass, no či sa to bude týka aj Game Passu pre PC upresnené nebolo.

Zdroje: Annapurna Interactive Showcase 2023, oficiálna webstránka

Komentuj!