Register

A password will be e-mailed to you.

Šestnásta finálna fantázia sa už dostala k vlastníkom konzol PlayStation 5, avšak opačné platformové spektrum si môže epické JRPG užívať výhradne prostredníctvom videí na internete. Bude to tak nastálo? Táto debata sa niesla herným svetom v podstate od predstavenia projektu a aktuálne sme dostali jasnú odpoveď.

Áno, Final Fantasy XVI vyjde aj na osobné počítače. Nevieme kedy, nevieme či titul prinesie i nejaké vylepšenia, no podľa všetkého je vo fáze testovania i optimalizovania. Pôvodne sa s ňou počítalo, no následne zasiahol japonský gigant Sony a vo Square Enix hovorili, že projekt možno na iné herné zariadenia nikdy nedorazí.

Teraz je ale jasné, že počin disponuje časovou exkluzivitou, ktorá potrvá minimálne do konca súčasného kalendárneho obdobia. Naoki Yoshida, producent titulu, na špeciálnom streame (priloženom vyššie) prehlásil, že sa teší na moment, kedy budú môcť počin predstaviť ale zatiaľ ten správny čas nenastal. Pravdepodobne teda kvôli zmluvám nemôže hovoriť o PC verzii (na Xboxovú zrejme nedôjde, no uvidíme), avšak konečne máme oficiálne potvrdenie, že na ňu dôjde.

Medzičasom si môžete akčné JRPG užiť na konzolách PlayStation 5, kde podľa všetkého beží viac ako dobre a to napriek faktu, že sa na obrazovke v pravidelných intervaloch objavuje razantné množstvo efektov a odlišných prvkov, ktoré nadmieru zaťažujú hardvér.

Komentuj!