Register

A password will be e-mailed to you.

Občas sa stane, že nejaký očakávaný projekt dostane aj trailer, ktorý pripomína krátky film a, logicky, v ňom teda vystupujú skutočni herci, nielen CGI figúrky tvorené množstvom núl a jednotiek. Final Fantasy XVI je práve takýmto druhom projektu, čo nám autori potvrdzujú v prezentácii nazvanej Requiem.

V prípade, že očakávate vrcholné filmové remeslo, musíme vás sklamať. Miestami trailer vyznieva ako fanúšikovské dielo, avšak je priam nutné uznať, že sa v ňom niekoľko eye candy momentov nachádza. Nejde však o nič veľké, čo by prevratným spôsobom inovovalo podobnú formu propagácie.

Pokiaľ vám doposiaľ unikala existencia prichádzajúceho akčného JRPG, vedzte, že má ísť o masívny projekt zasadený do uzavretého (no stále rozsiahleho) prostredia. Titul bol podľa všetkého zbavený taktických prvkov, aby sa mohli autori sústrediť najmä na frenetické pohyby a divokú štylizáciu, ktorá je doslova preplnená najrôznejšími efektami.

Naratívna línia takisto pôsobí pomerne zaujímavo, evidentne ponúkne veľkolepý príbeh, ktorý by nejakým spôsobom mohol porušiť tradičný oblúk o kryštáloch. Ostatne, na to láka aj samotné motto hry, ktoré znie nasledovane – Fate Will Fall.

Projekt k nám dorazí už dvadsiateho druhého júna 2023. Aktuálne pôjde o konzolovú exkluzivitu, takže počin vyjde iba na platforme Sony, čiže na PlayStation 5. Bolo ale vopred oznámené, že sa jedná výhradne o časovú exkluzivitu a minimálne na PC titul dorazí (po jednom roku alebo o niečo neskôr).

Komentuj!