Register

A password will be e-mailed to you.

V priebehu minulého kalendárneho obdobia sme sa dočkali kvalitného westernového titulu, ktorý hráčov zaujal frenetickými prestrelkami a pomerne svojským prístupom k tradičnej žánrovej látke známej z filmového priemyslu. Po roku sa strieľačka videná izometrickým pohľadom vracia a to v definitívnej edícii na súčasných konzolách a osobných počítačoch.

Ak by sme napísali, že ide iba o typickú akciu sledovanú zvrchu, bolo by to do veľkej mieri dehonestovanie sofistikovaného RPG, ktoré vystavali vývojári z WolfEye Studios (založené niekdajšími zamestnancami Arkane). V prvom rade sa jedná o príbehový titul, ktorý zaujme svojou bizarnosťou, unikátnymi postavičkami a až následne komplexnosťou akcie, ktorú ovplyvňuje loot a, dokonca, aj trieda hrdinu, ktorého v daný moment ovládate.

Šlo o pomerne zaujímavý námet a tak nie je prekvapujúce, že sa do počinu pustilo Devolver Digital, ktoré možno považovať za krstného otca indie tvorby. Weird West zbieral nadpriemerné známky, dokonca bol nominovaný na RPG titul roka v rámci Dice Awards.

Definitive Edition prináša 4K rozlíšenie a 60 FPS na konzolách ako aj všetky dostupné patche, ktoré dostali akciu zasadenú do divokého západu do takmer ideálnej podoby. Pokiaľ vlastníte old-gen verziu, upgrade máte úplne zadarmo, čo je takisto veľmi priateľský ťah zo strany autorského zoskupenia.

Zostáva už teda zodpovedať iba jedinú otázku. Pustíte sa do unikátnej (fantasy) verzie tradičného westernu alebo vás podobné žánrové experimenty až tak nezaujímajú? Pokojne sa podeľte o svoje postoje prostredníctvom dostupnej komentárovej sekcie.

Komentuj!