Register

A password will be e-mailed to you.

Dnes nadišla tá chvíľa, na ktorú mnohí čakali dlhých šesť rokov. Populárne pokračovanie série The Legend of Zelda s podtitulom Tears of the Kingdom je konečne vonku a my sa spolu pozrime na zberateľskú edíciu a tematicky ladený ovládač k tejto hre.

Úprimne, pri predstavení tejto verzie Zeldy som bol mierne skeptický, keďže Master’s Edition predošlého mimoriadne populárneho dielu Breath of the Wild, ktorú som si bohužiaľ nechal ujsť, obsahovala sošku. Zberateľská edícia Tears of the Kingdom ju naopak neobsahuje.. Tieto pocity sa však rýchlo zmenili, keď som začal samotnú edíciu vybaľovať.

Krabica so samotnou hrou je pomerne veľká, čo je vlastne fajn, nakoľko v predstavovacích videách sa mi javila ako oveľa menšia. V porovnaní s dospelým herným ovládačom je dokonca priam masívna.

Po vytiahnutí z ochranného obalu sa dostanete priamo k hlavnému boxu. Logo má veľmi pekné lesklé lakovanie, ktoré mení odtieň pri otáčaní a umelecká potlač je naozaj ostrá.

V balení nájdete ako štandardnú verziu hry, teda klasickú krabičku s cartridgom, tak aj steelbook. Ten, bohužiaľ, nemá žiadne 3D prvky na povrchu, ale stále pôsobí prémiovým dojmom.

Ďalším artiklom, ktorý na vás pri rozbaľovaní vyskočí, je sada štyroch tematických odznakov. Tie sú kovové, no s veľmi pekným matným gumovým povrchom. Pri otočení zistíte, že na sebe majú aj titulku hry a viete si ich pripnúť na nástenku alebo aj na oblečenie.

Pre mňa bezpochyby najcennejšiu súčasťou tejto edície je artbook. Nejde totiž o obyčajnú knižku s niekoľkými obrázkami, ale o hrubú 200 stranovú publikáciu, z ktorej srší duša. Povrch knihy je posiaty lesklými prvkami a logo hry je opäť veľmi kvalitne potlačené.

Artbook obsahuje veľmi veľa konceptov a dizajnov postáv v novej Zelde. Najcennejšie sú však technické nákresy rôznych strojov, ktoré dokáže Link konštruovať, ale aj panoramatické umelecké kresby, ktoré ukazujú, ako autori plánovali vizuál jednotlivých častí sveta.

Osobitným prekvapením pre mna bol metalický plagát. Ak by som mal osobne na výber, aj tak by som si asi vybral nejakú sošku, no plagát má – ako všetko v tejto edícii – veľmi kvalitnú potlač. Kvôli riziku poškriabania prichádza opatrne zabalený v niekoľkých ochranných vrstvách a obsahuje aj veľký magnet, ktorým je možné pripevniť ho na kovový povrch.

Nová The Legend of Zelda Tears of the Kingdom navyše dostala i množstvo ďalšieho tematického príslušenstva, medzi inými aj špeciálnu edíciu OLED konzoly Nintendo Switch, Amiibo hračky a ochranný obal na konzolu s logom hry. Nakoľko som predošlý diel testoval iba na malých Joy-Con ovládačoch, kvôli väčšiemu komfortu som sa rozhodol, že si nenechám ujsť limitované vydanie Pro Controllera. Rovno totiž dodávam, že ide o jeden z najkrajších ovládačov spojených s hrou, aký som kedy videl. Jeho farby vyložene “nekričia” a potlač veľmi pekne ladí k hre.

Celkovo som teda s Collector’s Edition spokojný a ak patríte k veľkým fanúšikom tejto značky tak ako ja, s určitosťou to pre vás nebudú vyhodené peniaze.

Komentuj!