Register

A password will be e-mailed to you.

Kariéra známeho vývojára Chrisas Avellona nabrala ešte v roku 2020 negatívnejšie odtiene, nakoľko sa bol obvinený z viacerých strán zo sexuálneho zneužitia. V dôsledku tých informácií tak musel ukončiť prácu na viacerých projektoch, no netrvalo dlho a podal žalobu za úrážku na cti. Po niekoľkých rokoch mu dal navyše súd i na základe prezentovaných dôkazov za pravdu a zbavil ho akýchkoľvek obvinení.

Sám Avellone oznámil, že sa mu podarilo získať sedemciferné odstupné od žien, ktoré pôvodne vystupovali ako poškodené osoby a ako Karissa Barrows tak Kelly Rae Bristol boli následné nútené vydať oficiálne stanovisko. V ňom vyjadrili podporu známemu vývojárovi a ospravedlnili sa za pôvodné výroky, ktoré mali byť údajne nesprávne interpretované. Zároveň sa nechali počuť, že im záleží na ochrane žien, menšín, osôb LGBTQIA+ a všetkých ďalších komunít, ktorá sú vo videohernom priemysle vystavené prenasledovaniu, pričom Avellone ako osoba by k tomu mohol pozitívne prispieť.

V praxi to teda znamená, že svetoznámy vývojár, ktorý sa podieľal na takých hrách ako Planescape: Torment, Star Wars Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas či Prey sa môže znovu vrátiť do centra diania a pre fanúšikov je to rozhodne dobrá správa.



Komentuj!

O autorovi

Filmový a seriálový fanúšik, ktorý s hraním začal už niekedy dávno na klasickej 286 a PC ostal verný doteraz. Najviac ho napĺňa písanie a kreatívna tvorba.

Súvisiace príspevky