Register

A password will be e-mailed to you.

Kampaň iba pre jedného hráča, žiadne online multiplayer módy, úplná absencia mikrotransakcií a nakoniec aj pomerne atraktívny teaser trailer. Bude Star Wars: Jedi Fallen Order titulom zo svetoznámeho science fiction univerza, ktorý už roky dychtivo očakávame? 

Keďže ešte pred akciou Star Wars Celebration, ktorá sa usporiadava už od roku 1999 a slúži najmä na odhaľovanie informácií ohľadom filmových, herných, prípadne knižných noviniek zo sveta Georgea Lucasa, sme sa dozvedeli o istých náznakoch a útržkoch o Jedi Fallen Order, v dnešnom článku si rozoberieme všetko, čo o tomto očakávanom počine doposiaľ vieme. I keď samotný teaser je dlhý približne dve minúty, ponúkol pomerne množstvo informácií, ktoré boli doplnené o vyhlásenie tvorcov zo štúdia Respawn Entertainment.

Ako prvé sa nám definitívne potvrdilo časové zasadenie, takže titul sa bude odohrávať krátko po tretej epizóde nazvanej Revenge of the Sith, presnejšie po vykonaní rozkazu 66, ktorý privodil väčšine rytierom rádu Jedi záhubu. Vy sa zhostíte úlohy postavy menom Cal Kestis, čo je mladý bojovník, ktorý dokáže používať notoricky známu Silu a navyše sa mu podarilo prežiť masové vyhubenie jeho rytierskych kolegov. Ocitáte sa však v obrovskej galaxii, ktorú už nemôže hrdinsky chrániť, no musí sa skrývať, nakoľko nebezpečenstvo naňho číha na každom rohu. Či už v podobe rôznych lovcov odmien alebo diktátorského Impéria. Pre Jedi Fallen Order má byť vytvorených hneď niekoľko svetov a planét, ktorých rozloha, prípadne rozvetvenosť je momentálne neznáma. Isté však je, že cesta Cala sa začne na novovytvorenej planéte Bracca.

Nášmu hlavnému hrdinovi prepožičia tvár, pohyby i hlas známy Cameron Monaghan, ktorý bravúrne a strhujúco stvárnil postavu Jeremiaha Valesku v temnom seriáli Gotham, ktorý ikonické prostredie zobrazuje v dávnych časoch pred príchodom temného rytiera a ochrancu, Batmana. Rovnako budú mladého Cala sprevádzať niekoľkí spoločníci a keďže sme v univerze Star Wars, nebude chýbať ani unikátny typ droida BD-1. Ostatné postavy sú momentálne bližšie nešpecifikované, no v hre sa rozhodne budú vyskytovať. Úhlavným nepriateľom by nám mal byť Inquisitor zvaný Second Sister. Títo bojovníci boli kedysi rytieri svetlej strany, avšak po rozkaze 66 sa pridali k cisárovi Palpatinovi a ich jedinou úlohou bolo vyhladiť zostávajúcich preživších, ešte predtým však boli tvrdými a často krutými bojovými tréningmi vycvičení samotným Darth Vaderom.

Celé spoločenstvo Respawn Entertainment je podľa slov vlastných zamestnancov veľkým fanúšikom Star Wars a sami chceli preskúmať azda najtemnejšiu hodinu a dobu tohto sveta, kedy Impérium nemilosrdne vládlo a nová nádej bola ešte celé roky v nedohľadne. Tvorcovia si myslia, že i vďaka spolupráci so spoločnosťou Lucasfilm sa im podarilo kvalitne rozšíriť túto dobu, ktorú sme doposiaľ nemohli konkrétnejšie vidieť v žiadnom filme, či hre. Svojou troškou do príbehu prispel i scenárista Chris Avellone, ktorý v minulosti pracovali na počinoch ako Pillars of Eternity, Star Wars: Knights of the Old Republic 2, novom Prey alebo Fallout: New Vegas. Už len tento samotný fakt by mohol naznačovať, že sa dočkáme atraktívnej, napínavej a emotívnej dejovej línie.

Respawn ďalej tvrdí, že pôjde výhradne o melee combat titul, teda oháňať by sme sa mali najmä svetelnými mečmi, čiže strieľať z blasterov sa nebude, prípadne bude tento aspekt značne potlačený. Dynamické a skvelo nasnímané súboje telo na telo by mali byť najväčšou devízou hrateľnosti, nakoľko do efektívneho prevedenia šlo veľa snahy. Koniec koncov, hra má byť videná z pohľadu tretej osoby a preto je priam až nutné, aby boli jednotlivé pohyby bezchybne zachytené. Súbojový systém by mal byť ľahký na pochopenie, avšak v prípade, že chcete dosiahnuť pomyselnej dokonalosti, určite to bude chcieť veľkú snahu.

Zastúpený má byť i určitý RPG prvok, keďže okrem tradičných schopností Sily a vylepšovania si Cala, sa má určitým spôsobom vyvíjať aj váš svetelný meč, tento jav však nebol bližšie špecifikovaný alebo priblížený, takže o ňom mnoho nevieme. Bohužiaľ, gameplay ukážky sme sa nedočkali, avšak môžeme takmer s istotou potvrdiť, že na tohtoročnej E3 konferencii sa Jedi Fallen Order opäť predvedie. Naznačuje to najmä ohlásenie dátumu vydania, ktorý je stanovené na 15. november 2019, teda počas tohtoročnej jesennej sezóny.

Zdroj: PC Gamer

Komentuj!