Register

A password will be e-mailed to you.

Nová verzia ikonickej rail shooter záležitosti bude podľa všetkého vylepšená pre konzoly PlayStation 5. The House of the Dead: Remake sa totiž dočká verzie pre aktuálnu platformu spoločnosti Sony, ktorá k nám dorazí už o pár dní.

Zmienený titul v minulom roku nedopadol príliš dobre. Kedysi zásadná žánrová hra zbierala viac-menej priemerné známky, kde mnohí (aj tí najviac nostalgiou opradení hráči) museli uznať, že dnes už podobné projekty nemôžu ani zďaleka rezonovať takým spôsobom ako sa im to darilo v dávnej histórii. Obzvlášť ak nemáte ani len k dispozícii náhradu plastovej zbrane, s ktorou ste mierili v automatovej verzii.

Hoci titul nezožal výraznejší úspech, to očividne autorov neodradilo a už 20. januára 2023 prídu s verziou pre súčasnú konzolovú generáciu japonskej firmy Sony. Ukážka nepribližuje žiadne grafické novinky či pridané možnosti, takže aktuálne sa môžeme iba domnievať, že dostaneme atraktívnejší vizuál a viac snímkov za sekundu, čo je vlastne štandardná inovácia.

Súčasne je nutné zmieniť, že ide o upgrade. Takže pokiaľ vlastníte verziu pre PlayStation 4, novú dostanete celkom zdarma a bez akýchokľvek poplatkov, čo je vždy vítaným krokom. Pokiaľ ste sa teda do tejto akčnej jazdy ešte nepustili a vlastníte zmienenú konzolu, momentálne máte ideálnu možnosť.

Stále pritom platí, že takto štylizovaná hra by najideálnejšia vynikla vo VR a hoci sa nový headset pre piaty PlayStation blíži, aktuálne sa v súvislosti s The House of the Dead o pridaní takéhoto hrania, žiaľ, nehovorí. Tak si tie vystrelené mozgy a kvantá ohyzdných monštier budeme musieť užiť tradičným spôsobom.

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky