Register

A password will be e-mailed to you.

Monster Hunter Rise vyšiel pre Nintendo Switch a PC, no hráči na konzolách PlayStation a Xbox si museli nechať zájsť chuť. Nakoľko je však nejaké pokračovanie Monster Hunter World v nedohľadne, Capcom nadelí hráčom na spomínaných konzolách Monster Hunter Rise, a to už čoskoro.

Výborne hodnotený Rise totiž dorazí už 20. januára 2023, no veľké rozšírenie Sunbreak nebude súčasťou balíčku, na to si hráči budú musieť počkať do jari. Majitelia Xboxov si hru budú môcť v deň vydania zahrať prostredníctvom predplatného Xbox Game Pass. V porovnaní s verziou pre Nintendo Switch budú konzolové verzie krajšie a ponúknu i lepší framerate, no to je očakávané, port jedna ku jednej by asi vývojárom u hráčom neprešiel.

Kľúčové vlastnosti PlayStation a Xbox verzií:

  • Na PlayStation 5 a Xbox Series X budú v ponuke dva režimy zobrazenia – 4K pri 60fps a 1080p pri 120fps
  • Na PS5 budú využité schopnosti DualSense ovládača a chýbať nebude ani 3D audio
  • Cross-play podpora nebude. Hráči budú môcť hrať spolu iba na rovnakej platforme, to jest PS5+PS4 a Xbox One+Xbox Series X|S
  • Minimálne na PlayStatione budú ako predobjednávkový bonus k dispozícii brnenia pre zvieracích spoločníkov menom Palamute a Palico, plus ešte obdržíte talizman pre nováčikov, ktorý pomôže s hraním v úvodných hodinách. Okrem toho bude k dispozícii aj bezplatné DLC Armor for Beginnig Players, ktoré prinesie brnenie zvané Guild Cross a už spomínaný talizman zdarma pre všetkých.

Zdroje: tlačová správa, PlayStation.Blog

Komentuj!