Register

A password will be e-mailed to you.

Druhý diel stredovekého príbehu o morovej epidémii s názvom A Plague Tale: Requiem už vyšiel a zatiaľ sa mu dostáva veľmi pozitívnych recenzií. Po vydaní však vždy zákonite prichádza dôležitá otázka: dočká sa A Plague Tale tretieho dielu?

“Myslím, že je to zatiaľ koniec.” Túto informáciu prezradil režisér hry Kevin Choteau na oficiálnom blogu PlayStation v rámci rozsiahleho rozhovoru o druhej hre, keď sa ho opýtali, či považuje Requiem za záverečnú časť príbehu dvoch súrodencov alebo len za jednu z ďalších kapitol. “Dvere však nikdy nie sú zatvorené a uvidíme, ako hráči hru prijmú. Predtým, ako sa rozhodneme, chceme vidieť ich reakciu. Oni riadia našu produkciu, a ak sa im nepáči, čo sme urobili, musíme urobiť niečo iné.” pokračuje riaditeľ hry vo svojom vyhlásení.

Zaujímavé je, že vývojári pôvodne neplánovali ani druhý diel. Jedným z dôvodov, prečo ho štúdio Asobo ani neplánovalo, bolo, že neočakávali také vrelé prijatie prvého dielu. Avšak, keďže A Plague Tale: Requiem si v recenziách vyslúžilo hodnotenia v rozmedzí 7 až 9 bodov, nedovolíme si tvrdiť, príbeh Amície a Huga je skutočne u konca.

Nové informácie sa týkajú aj New Game+. Do druhého dielu sa dostane rozšírený herný režim, čo je výrazná zmena oproti dielu prvému. New Game+ si zachováva svoj klasický vzhľad, takže všetky zberateľské predmety, ktoré ste doteraz nazbierali, zostanú zachované, rovnako ako odomknuté vylepšenia a schopnosti. Na rozdiel od klasických hier je tu však New Game+ uzamknutá na špeciálnej najvyššej obtiažnosti, ktorá sa odomkne súčasne s prvým hraním.

A Plague Tale: Requiem vyšiel už 18. októbra 2022 na PC a PlayStation 5 a Xbox Series X/S a je k dispozícii aj v rámci Xbox a PC Game Pass.

Komentuj!