Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v roku 1997 vyšla puzzle adventúra Riven: The Sequel to Myst, ktorá, ako už samotný názov napovedá, bola pokračovaním veľmi úspešného Mystu, keďže sa stala sa najpredávanejšou PC hrou v USA v roku 1997. Pokračovanie sa nieslo v rovnakom duchu ako prvý diel a na každom ostrove obsahovalo sériu náročných hádaniek, ktorých vyriešenie vám otvorilo cestu do ďalšej oblasti.

Vývojárske štúdio Cyan Worlds v pondelok oznámilo, že pracuje na remaku adventúry Riven, ktorá je pokračovaním titulu Myst, a posunie túto dobrodružnú logickú hru z roku 1997 niekam, kde ešte nikdy nebola: do 3D formy. Vo vyjadrení sa uvádza, že: “S tímom Starry Expanse sme sa pred pár rokmi dôverne rozprávali, a Cyan má konečne zdroje na to, aby sa pustil do prerobenia Rivenu. Spoločne sme dosiahli dohodu, ktorá nám umožnila odvolať sa na hlavné časti ich úsilia a naštartovať náš vývoj. Následne ukončili vývoj projektu The Starry Expanse, keďže sa začalo naše oficiálne úsilie o remake Rivenu.”

Na základné otázky ohľadom tohto remaku odpovedá štúdio Cyan na tomto odkaze.

Remake Rivenu ešte nemá oznámený dátum vydania a nie sú známe platformy, na ktorých sa adventúra objaví a ani žiadne ďalšie detaily.

Komentuj!