Register

A password will be e-mailed to you.

Začiatok nového týždňa so sebou neprináša nejaké zásadné novinky zo sveta videohier, no i napriek tomu by sme vás radi informovali o niektorých aktualitách. Veríme, že si medzi nimi nájdete niečo, čo vás zaujme.

  • Legendárna herná značka Atari dnes slávi okrúhle 50. výročie svojho vzniku. Jej zlaté časy už síce pominuli, avšak táto firma nepoľavuje a podľa vyjadrenia jej šéfa, Nolana Bushnella, stále pripravuje ďalšie videoherné počiny na všetky dostupné platformy, vrátane Google Stadia.
  • Na Gamescome, ktorý sa bude konať v priebehu tohtoročného augusta, sa zúčastní aj známe vývojárske štúdio Ubisoft, na rozdiel od firmy Sony, ktorá ohlásila svoju neúčasť. Od Ubisoftu sa očakáva ohlásenie ďalšieho prídavku do Assassin’s Creed Valhalla, alebo bližšie informácie o pirátskom počine Skull & Bones.
  • Známy insider Jeff Grubb tvrdí, že by sme sa do konca roka mali dočkať vydania hry Metroid Prime Remastered. K tomu dodáva, že spoločnosť Nintendo pripravuje remasterované verzie aj druhého a tretieho dielu. Neopomenul spomenúť, že spomínaný druhý a tretí diel by už mali byť dokonca hotové, Nintendo iba čaká na vhodný čas na oznámenie.
  • 2,5D akčná bojová hra bojovka DNF DUEL od vývojárov zo štúdia Arc System Works vychádza z populárneho sveta Dungeon and Fighter, ktorý sa teší popularite najmä v Japonsku. Dočkáme sa jej už 28. júna 2022, a to na platformách PlayStation 4 a 5 a PC.
  • Podľa zistenia magazínu Forbes je jedným z hlavných dôvodov nevyváženosti Cyberpunku 2077 nekorektné správanie testovacej firmy Quantic Labs. Keďže táto spoločnosť disponovala iba obmedzeným počtom navyše neskúsených testerov, tak klamala štúdiu CD Projekt takým spôsobom, že nahlasovala iba malé množstvo chýb.
  • Štúdio Riot Games v snahe predísť nevhodnému správaniu medzi hráčmi začne monitorovať voice chat vo svojom titule Valorant. Tento systém na monitorovanie hlasovej komunikácie bude skúšobne testovaný v priebehu júla, pričom do konca roka sa dočkáme spustenia plnohodnotnej betaverzie tejto novej technológie.
  • Simulátor nemeckej ponorky z čias druhej svetovej vojny s názvom Uboat bude v priebehu leta obohatený o výraznú aktualizáciu, pridávajúcu nové prístavy podľa historickej predlohy, manuálne ovládanie alarmu, ako aj veliteľov, koordinujúcich útoky z kontrolnej miestnosti.
  • Strategický simulátor mravčej kolónie s názvom Empires of the Undergrowth od štúdia Slug Disco Studios sa síce stále nachádza iba v predbežnom prístupe na Steame, avšak 27. júla do neho pribudnú dve príbehové misie, spoločne s červenou mravčou kráľovnou a jej kolóniami v močiaroch. pripravuje na príchod červených mravcov.
  • Populárny battle royale titul PlayerUnknown’s Battlegrounds od Kraftonu dostane ďalšiu mapu, pričom tentokrát pôjde o zatopené mesto s mrakodrapmi, nazvané Deston. Autori sľubujú, že priestorové rozvrhnutie tohto mesta zmení štýl boja.
  • Tohtotýždňový rebríček predajov na Steame značne ovplyvnila práve prebiehajúca letná výpredajová akcia. Napriek tomu na prvom mieste stále zostáva zariadenie Steam Deck, nasledované FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE, pričom tretie miesto si vyslúžila multiplayerová akcia Tiny Tina’s Wonderlands.

Komentuj!