Register

A password will be e-mailed to you.

Koniec tohto týždňa sa niesol najmä v znamení Final Fantasy a Dragon’s Dogma, nakoľko obe značky oslavovali výročie, čo dalo autorom výbornú príležitosť na ohlásenie nových hier. Okrem toho tu však máme aj ďalšie zaujímavosti, tak sa na ne poďme pozrieť.

  • Sony podľa únikov chystá Pro variant DualSense ovládača pre PlayStation 5. K jeho odhaleniu by malo dôjsť ešte tento mesiac, pričom okrem prídavných tlačidiel na spodu ponúkne uzamykateľné R2/L2 tlačidlá, vymeniteľné analógové páčky a gripy.

  • Okolo God of War Ragnarök je v poslednej pomerne rušno. Leakeri sa dohadujú o tom, či hra bude, alebo nebude odložená na rok 2023. Podľa Jason Schreiera je však hra v pláne na november tohto roku a hráči by sa to mali dozvedieť ešte tento mesiac.

  • Square Enix počas streamu k oslave 25. výročia značky Final Fantasy oznámil Final Fantasy VII Rebirth, čo bude druhá časť remaku siedmej časti. Dočkáme sa jej budúci rok v zime, a to exkluzívne na PS5. Zároveň bolo oficiálne potvrdené, že kompletný remake bude pozostávať z troch častí.
  • Prezentácia k výročiu Final Fantasy ponúkla fanúšikom aj ďalší titul, ktorým je Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Ide o remaster prequelu k pôvodnej hre, ktorý vyšiel v roku 2007 pre PlayStation Portable. Nová verzia dorazí ešte tento rok na všetky aktuálne dostupné platformy, pričom prinesie vylepšenú grafiku, nové modely postáv, kompletný dabing a pravdepodobne, aj mierne vylepšené ovládanie zodpovedajúce dnešným štandardom.
  • Final Fantasy VII Remake Intergrade, vylepšená verzia obsahujúca DLC INTERmission, príbehovú časť venovanú Yuffie už je dostupná aj na Steame. Ak ste hru doteraz nechceli skrz vydanie na Epic Games Store, teraz si ju už môžete zadovážiť aj v obchode od Valve.

  • Capcom usporiadal stream venovaný značke Dragon’s Dogma, nakoľko oslavovala 10. narodeniny. Režisér Hideaki Itsuno počas streamu oficiálne potvrdil Dragon’s Dogma 2, na čo fanúšikovia netrpezlivo čakali, obzvlášť po únikoch z minulého roku. Bohužiaľ, videli sme iba logo a potvrdený bol i engine, ktorý titul bude poháňať – bude ním RE Engine, známy najmä vďaka Resident Evil.

  • V rámci letného výpredaja na GOGu je k dispozícii ďalšia hra zdarma, tento raz izometrické post-apo dobrodružstvo Beautiful Desolation. Čas na pridanie si hry do knižnice máte do 20. júna.
  • Housemarque pripravujú plne novú značku, no z ich posledného počinu, ktorým je skvelý Returnal, im zostalo mnoho nepoužitých nápadov a mechaník. Tie vývojári skúsia zakomponovať do novinky, ak to teda bude možné a dávať zmysel. Zároveň tím nevylučuje, že sa niekedy k Selene a Returnalu vrátia, no zatiaľ je značka uložená k ľadu.

  • Budúci týždeň čaká majiteľov konzol od Microsoftu udalosť ID@Xbox Summer Game Fest Demo Event. Odštartuje 21. júna a ponúkne na vyskúšanie 30 demoverzií prichádzajúcich indie titulov. Na zahranie si dostupných titulov bude čas do 27. júna.

  • Tituly The Quarry od Supermassive Games a High on Life od aurtorov Ricka a Mortyho, ktorého predstavenie prebehlo počas prezentácie Xboxu a Bethesdy, mali byť pôvodne určené pre Google Stadiu. Nakoľko však Stadia neuspela tak, ako sa plánovalo, došlo na znižovanie rozpočtu a hry si museli nájsť nový “domov”.

Komentuj!