Register

A password will be e-mailed to you.

Leto je tu a spolu s ním aj tradičná záplava rôznych akcií, na ktorých sa predstavujú nové hry. Summer Game Fest aj tento rok ukázal hneď niekoľko horúcich herných noviniek, kde sa objavil i projekt Callisto Protocol od autora série Dead Space. Titul nám ukázal nezostrihaný gameplay. Ako momentálne vyzerá?

Režisérom Callisto Protocol je Glen Schofield, ktorý bol svojho času výkonným producentom ikonického herného hororu Dead Space. Je pritom očividné, že strastiplné cesty mŕtvym vesmírom vychádzali primárne z jeho hlavy (prípadne je mu celý tento koncept akčného survival hororu symaptický), pretože prichádzajúca novinka vyzerá takmer identicky ako už niekoľkokrát zmienený Dead Space.

Na úvod je možné zmieniť fakt, že istú dobu projekt vznikal ako súčasť PUBG univerza. Samozrejme, je pomerne reálne, že Glen už od počiatku čakal na moment, kedy bude môcť zhodiť nálepku úspešného Battle Royale titulu, nakoľko bol pri projekte od začiatku a jeho koncept vymyslel ešte predtým než nastúpil do vývojárskeho štúdia Striking Distance Studios (divízia Kraftonu, autorov online akcie PlayerUnknown’s Battlegrounds).

Každopádne, odlečenenie sa od PUBG univerza bolo ohlásené iba pred nedávnom. Môžeme sa teda domnievať, že by šlo skutočne iba o banálne prepojenie, ktoré by vo finále nebolo nijak markantné, prípadne s ním vývojári nepočítali vôbec. Koniec koncov, ak by šlo o integrálnu súčasť projektu, nebolo by jednoduché sa jej zbaviť.

Tak či onak, zverejnená hrateľnosť pripomína typický third person akčný horor, kde sa pohybujete po tmavých koridoroch a mordujete nebezpečné obludy. K dispozícii sú i rôzne schopnosti, pričom protivníkov si viete pritiahnuť alebo odhodiť do diaľky (a čo asi urobíte so zapnutou ventiláciou a nepriateľským telom?). Samotné strieľanie je trochu strnulé, avšak ide o zámer, ktorý má podporiť dravosť a nepríjemnosť úzkych koridorov (niečo podobné robí i nový Resident Evil 2).

Neskoršia časť videa prezrádza, že naprieč hrou budete získavať oblek a jeho súčasti a postupom sa tak zahalíte do ocelového brnenia, ktoré zaistí vyššiu výdrž v boji. To je aktuálne všetko, čo ukážka ponúka, pričom na nové informácie už (zrejme) nebudeme dlho čakať. Callisto Protocol vychádza už 2. decembra 2022 na konzolách PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X a osobných počítačoch.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!