Register

A password will be e-mailed to you.

Séria The Settlers vznikla ešte v roku 1993 a odvtedy prešla dlhým vývojom. Pôvodné vývojárske štúdio Blue Byte v roku 2001 kúpil Ubisoft a následne ho zaradil do svojej nemeckej filiálky Ubisoft Düsseldorf. Pôvodní vývojári v ňom však zostali.

Reštart tejto, svojho času veľmi populárnej série bol oznámený už v roku 2018, ale až teraz dostal dátum vydania. Vytvorilo ho spomínané štúdio Ubisoft Düsseldorf, pričom pôvodní vývojári, ktorí v štúdiu zostali, sa inšpirovali predovšetkým hrami The Settlers 3 a The Settlers 4, čo sú najobľúbenejšie časti z tejto série. Podľa ich slov máme očakávať nové, svieže poňatie nových osadníkov a celý ich výtvor je postavený na engine Snowdrop, ktorý je napríklad použitý aj v oboch dieloch The Division.

Vďaka tomuto enginu sa noví The Settlers môžu prezentovať moderným vizuálom a hrateľnosťou, pričom však sa stále z väčšej časti držia pôvodného štýlu. To znamená, že hlavný dôraz je zase kladený nielen na budovanie a správu vašej osady, ale aj ťažbu rozličných materiálov, ako sú drevo, uhlie a zlato. Nevyhnutnou súčasťou zostáva, samozrejme, aj produkcia jedla, ktorú zabezpečujú farmy, mlyny, pekárne, alebo aj rybári. K dispozícii sú tri herné režimy a to konkrétne kampaň pre jedného hráča, mód Onslaught (o ktorom nie sú bližšie informácie) a Skirmish režim, rozdelený na sólo hranie proti umelej inteligencii, kooperáciu proti umelej inteligentcii a PvP režim až pre osem hráčov.

The Settlers vyjde 17. marca 2022 na platforme PC cez Ubisoft Connect a Epic Games Store. Zatiaľ sa môžete zúčastniť uzatvorenej bety, ktorá začne budúci týždeň a v prípade záujmu sa môžete zaregistrovať na oficiálnej stránke.

Komentuj!