Register

A password will be e-mailed to you.

Strategická séria The Settlers, v ktorej je vašou úlohou budovať vlastné kráľovstvo, získavať suroviny, stavať honosné budovy i menšie príbytky, starať sa o krajinu aj jej obyvateľov, no a v núdzových situáciách vziať do ruky pevný štít a ostrý meč a hrdo sa postaviť za vlastnoručne vybudovanú zem, debutovala v roku 1993. Hry zo série väčšinou vydávali francúzski autori z Ubisoftu, no o ich vývoj sa vždy postarali nemeckí tvorcovia, pracujúci v štúdiu Blue Byte. Práve táto séria sa už čoskoro vráti na naše herné obrazovky s novým plnohodnotným dielom. 

The Settlers sa naposledy dočkali nového dielu ešte v roku 2010. Ten sa niesol v duchu predchodcov a fanúšikovia a noví hráči ho za to patrične ocenili, no bezvýhradnými ováciami by sme hodnotenia The Settlers 7: Paths to Kingdom nazvať nemohli. Mnohí sa sťažovali napríklad na nezaujímavú kampaň, či stiesnenejšie priestory v jednotlivých oblastiach. I tak si však tento strategický počin udržal latku kvality predchodcov a určite nebol zatracovaný fanúšikmi.

Nový prírastok do rodiny bude opäť nasledovať šľapaje predošlých dielov. Trailer toho síce príliš veľa neprezrádza, avšak minimálne čiastočne ukazuje svoju hrateľnosť. Postavy v ukážke často stavajú rôzne budovy a k dispozícii budú najrôznejšie formy zábavy, pričom môžeme spomenúť variáciu na gladiátorskú arénu. Dedinčania budú navyše neustále ťažiť suroviny, čiže inými slovami sa môžete tešiť na rozvíjanie vlastnej civilizácie. Grafické spracovanie sa zatiaľ javí o niečo farebnejšie, či infantilnejšie, než v predchodcoch série.

Na pokračovaní pracujú rovnakí autori ako pred rokmi, teda štúdio Blue Byte a vydavateľom je taktiež rovnako Ubisoft. Novinka v sérii ponesie iba názov The Settlers, bez akejkoľvek číslovky alebo podnázvu. Strategický počin by mal vyjsť iba na osobných počítačoch, konkrétne niekedy na jeseň roku 2019. Ročné čakanie si však budete môcť skrátiť kolekciou nazvanou The Settlers History Collection, ktorá bude obsahovať všetky hlavné doposiaľ vydané diely série, čiže prvých sedem titulov. Tie budú, samozrejme, aktualizované pre moderné systémy, no žiadne výraznejšie zmeny neboli ohlásené, takže hrateľnosť by mala zostať nedotknutá. Samotná kolekcia sa dostane na naše herné monitory 25. novembra 2018.

Komentuj!