Register

A password will be e-mailed to you.

Čas od času sa objavujú nové čriepky informácií o očakávanom pokračovaní kultovej série The Elder Scrolls, ale tie bývajú zväčša kusé a žiadne presnejšie detaily sa z nich nanešťastie nedozvedáme. Tentoraz za pozornosť rozhodne stojí vyjadrenie šéfa Xboxu, Phila Spencera, v ktorom naznačil, že The Elder Scrolls VI by mohol byť exkluzívnym titulom pre platformu Xbox.

Skutočnosť, že Microsoft kúpil spoločnosť ZeniMax Media, a tým pádom aj Bethesdu, bude zrejme mať svoje následky. Už behom tohtoročnej E3, sa potvrdilo, že očakávaná novinka štúdia Bethesda, Starfield bude konzolovou exkluzivitou pre Xbox. Od tej chvíle sa množia dohady, že rovnaký osud môže postihnúť aj pokračovanie Skyrimu, teda plánované The Elder Scrolls VI.

Šéf Xboxu, Phil Spencer, v rozhovore pre britský magazín CQ dokonca priamo uviedol, že budúcnosť The Elder Scrolls VI vidí rovnakú, ako v prípade Starfieldu. “Nie je to o tom, že by sme chceli trestať nejakú inú platformu, pretože v zásade verím, že všetky platformy sa môžu vyvíjať. Ale aby sme mohli byť na Xboxe, chcem, aby sme boli schopní priniesť úplný kompletní balíček toho, čo máme. A to by platilo i v prípade hry Elder Scrolls VI, rovnako ako v prípade akejkoľvek inej série” vyjadril sa Spencer v rozhovore pre CQ.

Naproti tomu však netreba zabúdať, že šéf Bethesdy Todd Howard ešte predtým prehlásil, že si len ťažko dokáže predstaviť The Elder Scrolls VI ako exkluzívnu hru pre konzoly Xbox. Tu však treba pripomenúť, že pokračovanie Skyrimu je stále iba v rannej fáze vývoja, pretože oznamovací trailer na The Elder Scrolls VI Bethesda zverejnila už pred tromi rokmi a odvtedy zostalo de facto ticho. Je známe, že nateraz sústredí svoje sily na vývoj takých titulov, ako je Starfield, Redfall či GhostWire: Tokyo. To znamená, že všetko sa ešte môže zmeniť, pričom aj sám Spencer už skôr potvrdil, že sa exkluzivita konkrétnych titulov od Bethesdy bude riešiť prípad od prípadu.

Komentuj!