Register

A password will be e-mailed to you.

Cyberpunk 2077 patril nielen v našich končinách k najočakávanejším počinom minulého roku a prakticky ihneď po svojom vydaní sa z neho stal objekt búrlivej diskusie. Nielen hráči, ale i recenzenti iba s ťažkosťami skrývali sklamanie z nezvládnutého technického stavu a z nenaplnenia priveľmi prehnaných očakávaní. Osobitné kvality tohto počinu boli síce najmä po scenáristickej stránke nespochybniteľné, ale na celkovom dojme sa zrejme podpísala nepríliš ružová atmosféra v štúdiu, kontroverzné dizajnérske rozhodnutia a najmä po technickej stránke nevydarené vydanie konzolovej verzie.

Ihneď po dokončení pôvodnej hry malo viacero hráčov a recenzentov dojem, že pridaná hodnota v podobe niečoho naviac v Cyberpunk 2077 akosi absentuje. Vývojári sa, samozrejme, pustili do odstraňovania aspoň tých najvypuklejších nedostatkov a postupne sme sa dočkali viacerých opravných patchov a drobných fixov, ktoré miestami pôsobili rozporuplným dojmom.

Najaktuálnejšou opravou je pripravovaný masívny patch 1.3, obsahujúci pomerne veľký počet opráv a vylepšení, ohľadom ktorých si môžete prečítať na stránke vývojárov. Iba uvedieme, že súčasťou je i prehľadnejšia (konkrétne odzoomovaná) GPS navigácia, či možnosť prerozdelenia perkov v rámci už odomknutej vetvy. Termín vydania patchu síce zatiaľ nebol upresnený, ale podľa autorov má dôjsť k vydaniu už veľmi skoro. CD Projekt RED pri tejto príležitosti oznámili, že podľa nich je už po technickej stránke Cyberpunk 2077 v dobrom stave a nastal čas ho začať rozširovať. Patch 1.3 bol prvýkrát bližšie predstavený na tomto streame, pričom bezpochyby najzaujímavejšou informáciou, ktorá tam zaznela, bolo ohlásenie plánovaných platených rozšírení. Prvé DLC má byť balíkom kozmetických doplnkov a má ponúknuť jeden nový vzhľad pre Johnnyho, dve bundy a jedno nové auto.

Viacero fanúšikov z oznámeného obsahu v DLC nedokáže skryť sklamanie a tak rozpačité dojmy z Cyberpunku 2077 sa zdá, že neberú konca. Uvidíme však, ako dopadne oficiálna next-gen verzia pre nové konzoly, ohlásená na Vianoce a či sa hre konečne podarí výrazne zabodovať. A aký máte vy názor na situáciu okolo Cyberpunku 2077 a nového DLC?

Komentuj!