Register

A password will be e-mailed to you.

Kreslená plošinovka Feudal Alloy od českých vývojárov z relatívne mladej spoločnosti Attu Games zožala svojho času pomerne solídny úspech v našich i susedných končinách (vid. naša vcelku pozitívna recenzia na tento počin) a dovtedy neznáme štúdio predstavila vybranej časti hráčskej verejnosti.

Človek nemusí byť práve génius, aby sa dovtípil, že tvorcovia sa po úspechu prvotiny všetkými silami vrhnú na tvorbu nového titulu, ktorý bude mať ambíciu, ak nie prekonať, tak aspoň sa kvalitatívne vyrovnať svojmu predchodcovi. Hra ponesie názov Scarlet Deer Inn a pôjde, rovnako ako v prípade Feudal Alloy, o plošinovku s adventúrnymi prvkami, ktorá nás prenesie do realisticky stvárneného stredoveku. Ujmete sa v nej roly mladej osirelej dievčiny menom Eliška. Tá sa po smrti svojich rodičov presťahovala k príbuzným, majiteľom vychýreného hostinca, kde sa v jej koži budete starať o hosťov, počúvať ich historky a skúmať spletité uličky tamojšieho mesta.

Obsah tohto titulu však nebude ani zďaleka taký idylický, ako sa môže z vyššie uvedeného náčrtu javiť, pretože i keď počas dňa vskutku pôjde o nanajvýš nevinnú záležitosť, pod svetlom luny sa hostinec premení na personifikovanú nočnú moru. Nie preto, že by v Scarlet Deer Inn skutočne strašilo, ale keďže citlivá Eliška nesie stratu rodičov ťažko, začala trpieť rôznymi úzkosťami, depresiami a strašidelnými snami. Tma len maximalizuje jej pochmúrne stavy a vašou jedinou ochranou pred nimi bude svetlo.

V každom prípade, Scarlet Deer Inn bude v zhode s Feudal Alloy kombinovať pokojnú adventúru s rýchlou plošinovkou, rozprávkovú atmosféru s temnými prvkami a k tomu navyše prinesie originálnu atmosféru českého stredoveku. Produkt sa aktuálne nachádza v pokročilom štádiu, avšak dátum vydania stále nebol ani len naznačený. Na základe dostupných informácií je však možné sa aspoň domnievať, že vyjde minimálne na platformy PC a Nintendo Switch. Či sa nakoniec dočká vydania aj na konzolách, zostáva hudbou budúcnosti.

Komentuj!