Register

A password will be e-mailed to you.

Počas otváracieho ceremoniálu akcie BlizzConline prišlo už tradične k oznámeniu noviniek o pripravovaných videohrách spoločnosti Blizzard. Okrem oficiálneho ohlásenia vynovenej verzie druhého Diabla, ktorý opisujeme v inom článku, sme sa však dočkali oznámení aj ďalších hier či noviniek.

World of Warcraft: Burning Crusade Classic

Počas oficiálneho ceremoniálu došlo aj k oznámeniu World of Warcraft: The Burning Crusade Classic, čo je prvý datadisk na Classic servery hry. Umožní starým fanúšikom hrať World of Warcraft v podobe, ktorú už dlhšie považujú za tu najlepšiu. To v praxi znamená, že maximálna úroveň sa zdvihne zo 60 na 70 a môžete vyraziť cez Dark Portal do Outlandu, kde bude vaším úhlavným nepriateľom Illidan Stormrage a Plamenná légia. Autori vám navyše dávajú na výber, či chcete hrať s vašou postavou na serveri s týmto datadiskom alebo zostať na vanilla verzii, ktorá taktiež dostane svoje špeciálne servery. Za poplatok si budete môcť naklonovať svoju postavu, aby ste s ňou mohli hrať v oboch prípadoch.

Dátum vydania nebol upresnený, ale predpokladá sa už tento rok, pretože tvorcovia počítajú s tím, že budú obsah vydávať v jednotlivých fázach tak, ako tomu bolo pri pôvodnom vydaní.

World of Warcraft: Shadowlands – Chains of Domination

Pre klasickú verziu World of Warcraft bola oznámená nová veľká aktualizácia do Shadowlands, prinášajúca veľké množstvo nového obsahu. Patch 9.1 a Chains of Domination prináša nové lokácie, nepriateľov a, samozrejme, aj odmeny, zahrňujúce nové mounty a špecifické zbroje.

Čo sa týka príbehu, bude sa zameriavať na boj proti vladárovi ríše Maw, známemu ako The Jailer. To zahŕňa aj nový raid Sanctum of Domination, kde na vás čaká až desať bossov, ako napríklad Eey of the Jailer, Fate of the Damned, Kel’Thuzad, či finálny boss, ikonická Sylvanas.

Okrem neho do World of Warcraft prichádza aj Broker Megadungeon, obsahujúci celkovo osem bossov. Tento dungeon však bude výhradne Mythic.

Hearthstone – Forged in the Barrens

Nezabudlo sa ani na populárnu kartovú hru Hearthstone, pri ktorej sa predstavilo nové rozšírenie s názvom Forged in the Barrens. Prináša 135 nových kariet založených na veľkej zóne Hordy, nachádzajúcej sa v centre Kalimdoru. Neskôr (ale ešte v tomto roku) pribudne ďalší herný roguelike mód nazvaný Mercenaries. V ňom budete dávať dokopy tím žoldnierov v podobe niekoľkých obľúbených charakterov z tamojšieho sveta, s ktorými sa následne môžete vydávať do náhodných bojov v režime sólo i PvP.

Blizzard Arcade Collection

Špeciálneho prekvapenia sa dočkali starší hráči, keďže Blizzard nielen oznámil, ale dokonca aj priamo vydal, balíček hier Blizzard Arcade Collection, obsahujúci tituly The Lost Vikings, Rock N’ Roll Racing a Blackthorne.

Všetky spomínané tituly sú mierne vynovené v takzvanej definitívnej edícii, takže napríklad The Lost Vikings obsahuje podporu lokálneho multiplayeru, alebo v Rock N’ Roll Racing nájdete úplne nové skladby. Okrem toho, že všetky hry sú upravené na najnovšie systémy v PC, prichádzajú aj na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, pričom sú hrateľné i na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vďaka spätnej kompatibilite. Vo verzii pre PC je tato kolekcia súčasťou všetkých úrovní balíčka The Celebration Collection, v ktorom nájdete množstvo bonusov do ďalších hier. Na konzolách si kolekciu môžete zakúpiť samostatne alebo prípadne ako súčasť konzolového balíčka The Celebration Collection.

Na BlizzConline 2021 boli ešte predstavené novinky ohľadne Overwatch 2, kde sa môžeme tešiť na upravené súboje a zbrane hrdinov vylepšené nielen po vizuálnej, ale aj pocitovej i zvukovej stránke. U mobilného MMO Diablo Immortal bolo upresnené, že bude free-to-play, čo zrejme znamená, že sa síce nevyhneme mikrotransakciám, ale všetok obsah či nové herné triedy budú zadarmo. V tomto prípade však stále ide ešte o nehotovú verziu, pričom technická alfa verzia skončila v januári a ponúkala maximálnu úroveň 45. V ďalšej alfa verzii by sme si mali vyskúšať novú hernú triedu a najmä skutočný endgame obsah.

Komentuj!